Volonteri Crvenog krsta održali vježbu o značaju prve pomoći

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje danas su u centru grada održali vježbu kojom su ukazali na značaj pružanja prve pomoći.

Član Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje Biljana Anđelić istakla je da je cilj pokazne vježbe bio podizanje svijesti građana o značaju prve pomoći koja je od velike koristi i u svakodnevnim životnim situacijama. 

"Volonteri su danas prikazali događaj u kome je tokom druženja u kafiću jedan mali eksces izazvao svađu i tuču, nakon čega su povrijeđenim učesnicima prvu pomoć pružili volonteri Crvenog krsta", pojasnila je Anđelićeva. 

Poznavanje pružanja prve pomoći, kako je pojasnila, nije obaveza samo za medicinsko osoblje, već bi svi građani trebali da znaju da je pruže u situacijama koje to zahtijevaju. 

Volonteri Crvenog krsta Trebinje redovno učestvuju na takmičenjima iz pružanja prve pomoći, dok učenike Centra srednjih škola svake godine podučavaju ovoj aktivnosti. 

Pokaznu vježbu Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje organizuje već skoro dvije decenije povodom Međunarodnog dana prve pomoći, koji se obilježava druge subote u septembru. 

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-11-2018
Iz štampe izašla knjiga "Đed koji je volio karpuzu" (Video)
15-11-2018
Narodna biblioteka dobiće izložbeni prostor na otvorenom: Danas počelo oslikavanje murala
15-11-2018
Dvije godine X-EXPRESSa: Pokloni za novorođenčad u deset gradova (Foto)
WEB design