Trebinjac dobitnik "Čivning stipendije" Vlade Velike Britanije

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Trebinjac Danilo Kovač dobitnik je "Čivning stipendije" za akademsku 2018/2019. godinu, koja se dodjeljuje osobama sa dokazanim liderskim potencijalom i jakom akademskom osnovom za postdiplomske studije na nekom od britanskih univerziteta.


Kovač, koji je profesor istorije i latinskog jezika u banjalučkoj gimnaziji, pohađaće master studije iz metodike nastave istorije Instituta za obrazovanje, na Londonskom univerzitetskom koledžu /University College London/.

Stipendija, koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, u potpunosti pokriva troškove master studija.

Neophodni uslovi za dobijanje ove stipendije je prethodno obezbijeđeno mjesto na željenom britanskom univerzitetu i međunarodni sertifikat iz engleskog jezika.

Univerzitet na kome je izabrao da završi postdiplomske studije je prestižna visokoškolska ustanova, koja se nalazi na trećem mjestu u Evropi na Šangajskoj rang listi najboljih univerziteta.

Prema listi "Kvakvareli Simonds" /QS/, koja rangira univerzitete prema pojedinačnim oblastima koje proučavaju, Londonski univerzitetski koledž se već petu godinu zaredom nalazi na prvom mjestu u svijetu iz oblasti obrazovanja.

Čivning fondacija je osnovana 1983. godine, a stipendira studente iz 160 zemalja svijeta.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design