Ozvaničen završetak projekta "Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici"

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U gradskom parku u Trebinju danas su zvanicno otvorena djecija igrališta koja su napravljena u okviru projekta Centra za održivi razvoj i ekologiju- CORIE pod nazivom „Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici“.Ovaj projekat je realizovan u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP.

Aleksandar Vukanović, predsjednik CORIE je istakao da je i Grad Trebinje finansijski podržao ovaj projekat.

„U okviru projektnih aktivnosti izgradena su dva igrališta u gradskom parku i jedno u naselju Gorica. Imali smo više radionica i predavanja o važnosti unapredenja znanja ucenika o nacinima i metodama aktivnog ucestvovanja i rada u životnoj sredini. Mladi ljudi bi trebalo da steknu samopouzdanje da sami uocavaju probleme u svojoj lokalnoj zajednici, da nude njihova rješenja i da budu inicijatori da ti problemi budu i riješeni. U svim aktivnostima koje su sprovede u okviru projekta ‘Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici’ ucestvovaklo je oko 500 srednjoškolaca“, naveo je Vukanović.

On  je dodao da je važan cilj ovog projekta i promocija zdravih stilova života.

„Htjeli smo da ukažemo na usvajanje zdravih životnih navika i sportskog i rekreativnog vježbanja u prirodi. Izgradnjom ovih igrališta stekli su se uslovi da se taj cilj i ostvari“, kaže Vukanović.

 

Radio Trebinje

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018
Narodna biblioteka Trebinje: Promovisana poetska knjiga „Djeca pelen zvijezda“ Dušana Putice
14-12-2018
RS ne da još jednu nadležnost: Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva neprihvatljiv
WEB design