Udruženje "Nasljeđe": Saopštenje povodom presude Naseru Oriću

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Udruženje djece poginulih boraca najoštrije osuđuje sramotnu presudu Suda BiH kojom je oslobođen svih optužbi zločinac Naser Orić. Ova presuda je nastavak politike koja traje decenijama, a gdje se osuđuju samo Srbi. Time se sprovodi podmukla politika neistine i Srbi žele prikazati kao zločinci i krivci za rat.

S druge strane redom se oslobađaju zločinci bošnjačke i hrvatske vojske, krivi za gnusne zločine, ubistva i progone hiljada Srba. Ova posljednja, oslobađajuća presuda Naseru Oriću je samo nastavak te iste politike, poruka svim Srbima da za njih u BiH pravde nema, da su građani drugog reda, da zločinci bivaju oslobođeni, ali i veliki šamar svim porodicama žrtva tih istih zločinaca.

Mi, djeca poginulih boraca koji su se borili za slobodu i otadžbinu, pozivamo sve Srbe sudije da napuste sudove BiH, kao i sve predstavnike vlasti iz Republike Srpske, svih nivoa, da obustave sva finansiranja pristrasnih sudova i da se jednom zauvijek stane na put nepravdi, jer za Srbe u tim institucijama pravde nema niti će je ikada biti.

To svi dugujemo žrtvama, njihovim porodicama i svima koji su stvarali Republiku Srpsku.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018