Prozori i balkoni nisu otvori za izbacivanje otpada!

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Kazna od tristotine KM, je premala za one koje svoje prozore, balkone koriste za istresanje i bacanje otpada. A za centar grada, koji pretenduje da postane jaka turistička destinacija, minimalna kazna bi trebala biti hiljadu KM, plus društveno korisni rad. U ovom slučaju vlasnika stana u ulici Cara Lazara, u samom centru Trebinja, trebalo bi poslati da guli krompir po svim ugostiteljskim objektima, a otpad da izbaci na najdaljim mjestima koja su predviđena za to.

Pokupiti otpad od krompira, napraviti veliki napor da bi to stavili u papir i izbaciti kroz prozor je čin velikog primitivizma gdje bi "čovjeka" koji je to uradio trebalo usmjeriti ka životu u pećinama, ali možda se kroz ovaj čin vrijeđaju ljudi koji su nekad živjeli na takvim mjestima.

Pooštriti kazne, javno ih prozvati, a u sučaju ponavljanja istih stvari prebaciti ih da žive direktno na deponiji kako bi mogli što lakše odlagati svoj otpad, ali trebaju znati da i na otpadu postoje pravila.

U razgovoru sa prolaznicima saznajemo da ovo nije prvi put da se u ovoj ulici baca otpad kroz prozore,a ispod je odmah staza za pješake, o raznim posljedicama izlišno je govoriti.

Nebojša Kolak

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018
Narodna biblioteka Trebinje: Promovisana poetska knjiga „Djeca pelen zvijezda“ Dušana Putice
14-12-2018
RS ne da još jednu nadležnost: Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva neprihvatljiv
WEB design