eTrebinje
Trebinje

Dopunjeni izvještaji za sedam osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima

Izvor:

Fotografija:

policija-trebinje-konferencija

Policijska uprava Trebinje tokom prošle godine je Tužilaštvu BiH dostavila dopunu izvještaja protiv sedam lica osumnjičenih za ratne zločine protiv čovječnosti i civilnog srpskog stanovništva, rekao je načelnik ove uprave Žarko Laketa.
On je na konferenciji za novinare rekao da Policijska uprava ima značajne rezultate na predmetim koji se odnose na ratne zločine.

“U 2018. godini Policijska uprava je Tužilaštvu BiH dostavili smo osam izvještaja za krivično djelo ratni zločin, i to protiv 13 lica koja su počinila ta djela tokom 1992. godine na području opština Konjic, Čapljina i Gacko”, naveo je Laketa.

Nastavljen stalni trend smanjenja broja krivičnih dijela

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje tokom prošle godine bilo je na visokom, zadovoljavajućem nivou, a evidentan je i stalni trend smanjenja ukupnog broja krivičnih djela u odnosu na višegodišnje analize, rekao je načelnik ove uprave Žarko Laketa.
On je na konferenciji za novinare istakao da u prilog ovoj činjenici govori i podatak da sve unutrašnje, organizacione jedinice u sjedištu Policijske uprave i van njega dobro vladaju bezbjednosnom situacijom.

“Iz oblasti kriminaliteta evidentiran je pad broja izvršenih krivičnih djela u odnosu na 2017. godinu, uz konstataciju stalnog trenda smanjenja ukupnog broja krivičnih djela u odnosu na višegodišnje analize”, naveo je Laketa.

On je dodao da je tokom prošle godine riješeno pet od šest slučajeva paljevine automobila.

“To su krivična djela koja su opterećivala ovu Policijsku upravu, a samim tim i stanje bezbjednosti bilo je narušeno”, rekao je Laketa.

Laketa je istakao da je evidentirano i smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira.

Prema njegovim riječima, u oblasti bezbjednosti saobraćaja podaci nisu zadovoljavajući, bez obzira na brojne akcije koje su realizovane.

“Uprkos porastu broja saobraćajnih nesreća, Policijska uprava dala je maksimalan doprinos na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja. Očito je da učesnici u saobraćaju nemaju dovoljno razvijenu svijest”, ocijenio je Laketa.

On je dodao da tokom protekle godine nisu evidentirane bezbjednosne pojave koje bi izazvale uznemirenje građana.

Laketa je rekao da je akcija “Praznik” koja je trajala od 29. decembra do 20. januara protekla u najboljem redu, sa zanemarljivim brojem evidentiranih događaja.

“Ovakom stanju doprinio je i odnos građana koji su svojim ponašanjem dali nemjerljiv doprinos da novogodišnji i božićni praznici proteknu u najboljem redu”, ocijenio je Laketa.

On je istakao da su tokom prošle godine građani dali značaj doprinos i u razrješavanju krivičnih djela, kako iz opšteg i privrednog kriminaliteta, tako i kada su u pitanju djela iz bezbjednosti saobraćaja.

Laketa je rekao da će tokom ove godine Policijska uprava Trebinje realizovati program rada na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Taj plan podrazumijevaće sprečavanje i otkrivanje organizovanog kriminaliteta, obuhvatiće oblast privrede, migrantsku krizu, terorizam i ekstremizam”, pojasnio je Laketa.

SRNA


Povezane vijesti

Napali policajce u Ljubinju, jednom slomili šaku

eTrebinje

Državljanin Srbije krao po buticima u Trebinju

eTrebinje

Torcida napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvoje propucanih, više ozlijeđenih

eTrebinje

Svaka prijava pa i protiv policije biće provjerena

eTrebinje

Proteklog vikenda 40 vozača vozilo pod dejstvom alkohola

eTrebinje

Opsadno stanje u više gradova Srpske – na ulicama policija s dugim cijevima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više