eTrebinje
Republika Srpska Najnovije

“Elektroprivredi” dodijeljene koncesije za HE “Foča” i HE “Paunci”

Izvor:

Fotografija:

elektroprivreda-republike-srpske
Elektroprivreda Republike Srpske

Vlada Republike Srpske dodijelila je danas “Elektroprivredi Republike Srpske” koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana /HE/ “Foča” i “Paunci” na rijeci Drini.
Vlada je donijela rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje HE “Foča”, te rješenje o davanju saglasnosti na ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE “Foča” na rijeci Drini, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

U saopštenju je navedeno da se koncesija za izgradnju i korišćenje HE “Foča” dodjeljuje Privrednom društvu Mješoviti holding “Elektroprivreda Republike Srpske” – Matično preduzeće Trebinje na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji. 

“Koncesionar je dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji da uplati u korist budžeta Republike Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.163.718 KM”, navodi se u saopštenju. 

Vlada je donijela i rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje HE “Paunci” na rijeci Drini, kao i rješenje o davanju saglasnosti na ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE “Paunci”. 

Navodi se da se koncesija za izgradnju i korišćenje HE “Paunci” na rijeci Drini dodjeljuje Privrednom društvu Mješoviti holding “Elektroprivreda Republike Srpske” – Matično preduzeće Trebinje. 

“Koncesija se dodjeljuje na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji, a koncesionar je dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji da uplati u korist budžeta Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.232.172 KM”, pojašnjava se u saopštenju. 

Vlada je usvojila i Prijedog plana poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za 2019. godinu, kojim su predviđeni poslovi sprovođenja razvojnih programa za osnovne geodetske radove, premjer i održavanje postojećih katastarskih evidencija i katastra komunalnih uređaja, te kartografije. 

Predviđeni su i razvoj i održavanje informacionog i geoinformacionog sistema i infrastrukture geoprostornih podataka, imovinsko-pravni poslovi, modernizacija propisa iz oblasti premjera, katastra i imovinsko-pravne oblasti, upravljanje ljudskim resursima, unutrašnja i spoljna komunikacija, e-Uprava i postupak eksproprijacije nepokretnosti za izgradnju kapitalnih objekata, kao i drugi kapitalni objekti od opšteg interesa. 

“Ukupna procijenjena potrebna sredstva za izvršenje plana za 2019. godinu su utvrđena u iznosu od 30.159.484 KM, iz redovnih vlastitih i namjenskih izvora finansiranja”, ističe se u saopštenju. 

Sredstva su utvrđena na osnovu cijena za izvođenje ovih radova, a obezbjeđuju se Zakonom o finansiranju poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti i Zakonom o naknadama za vršenje usluga premjera i korišćenje podataka katastra nepokretnosti i katastra zemljišta. 

SRNA


Povezane vijesti

Srpskoj niko ne može zabraniti gradnju “Buk Bijele”

eTrebinje

Položen kamen temeljac za HE “Buk Bijela”: Projekat koji znači život i opstanak

eTrebinje

BUK BIJELA: Ekolozi, kajakaši i rafteri traže zaustavljanje planova za izgradnju brana na Drini!

eTrebinje

Elektroprivreda RS planira milionsku dobit

eTrebinje

Vodi li Petrović Elektroprivredu Srpske u propast?

eTrebinje

VIŠKOVIĆ: Nema privatizacije Elektroprivrede

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više