eTrebinje
Trebinje

Higijena u trebinjskim školama na zadovoljavajućem nivou

Izvor:

Fotografija:

skolska-ucionica
Skolska ucionica

Sanitarno tehnički uslovi u osnovnim i srednjim školama u Trebinju su u zadovoljavajućem stanju, uočeni su i određeni nedostaci koji se odnose na higijenu školskih toaleta, zbog čega su pojedinim školskim ustanovama izdata rješenja kojima se nalaže njihovo otklanjanje.

Ovo je ocjena zdravstvenog inspektora, koji djeluje u okviru Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Trebinja, nakon izvršenog nadzora iz oblasti zaštite stanovništva od zaraznih bolesti u trebinjskim školama, provedenog u drugoj polovini decembra prošle godine.

U današnjem saopštenju iz Gradske uprave navodi se da su sve školske ustanove zaključile ugovore o određivanju mikrobiološke čistoće objekata sa Institutom za javno zdravstvo Banja Luka – regionalni centar Trebinje, te da je, prema rezultatima analiza mikrobiološke čistoće – stanje zadovoljavajuće.

Odgovorna lica svih osnovnih i srednjih škola su izradila plan održavanja higijene objekata, a o aktivnostima predviđenim planovima redovno se vode evidencije.

„Pošto je higijena u ovim vrstama objekata vrlo bitan faktor iz razloga jer se u njima obrazuje veliki broj djece, pozivamo sve roditelje da obavezno prijave stanje nadležnom zdravstvenom inspektoru, koji djeluje u okviru Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije, ukoliko im se djeca požale na loše higijensko sanitarne uslove u školama ili se u njih lično uvjere“, kažu u Gradskoj upravi.

Radio Trebinje


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više