eTrebinje
Trebinje

Rade Aleksić: Mladi me poznaju kao Srđovog oca, po djelu moga sina

Izvor:

Fotografija:

rade-aleksic

Prije 26 godina preminuo je Srđan Aleksić, Trebinjac koji je život izgubio na Savindan 1993. godine od povreda zadobijenih nekoliko dana ranije, dok je u centru grada branio druga Bošnjaka Alena Glavovića.

Njegov otac Rade i članovi porodice položili  su cvijeće na Srđanov grob u gradskom groblju Podgljivlje, a cvijeće u ime gradske uprave položio je pedsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Rade Aleksić je rekao da je tužan i ponosan, tužan kao otac koji je izgubio sina, a ponosan što ga mladi ljudi poznaju po Srđanu i njegovom djelu.

„Tačno je prošlo onoliko godina koliko je Srđan imao kada je izgubio život. Ponosan sam više nego tužan, a ako mi suza potekne, ona više potekne od mog zadovoljstva što Srđo nije uludo poginuo. Treba imati druga, voljeti, poštovati, pa i žrtvovati se. Mi ovdje dolazimo da odamo poštu čovjeku u nama, onome što utiče da čovjek u pravom smislu oživi u svakom ljudskom biću“, poručio je Rade sa Srđovog groba.

On je dodao da u razgovoru sa mladim ljudima želi  da ukaže koliko je važno biti  slobodan i nezavisan od bilo koga osim od svoga rada, činjenja i ličnosti.

„Želim da postanu samostalni ljudi, da u ovoj bogatoj zemlji BiH stvore svoj život, da ne moraju ići u siromašnije zemlje od naše da bi zaradili bolje pare“, istakao je Rade.

Srđov otac je naveo da je lijepo što postoje ulice koje nose ime njegovog sina, ali da je najvažnije da Srđan živi u čovjeku, a on živi u njgovim Trebinjcima.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je istakao da je danas  dan za sjećanje na sve nevine ljude, znane i neznane, stradale u vremenu velikih iskušenja.

On je podsjetio da plivački miting i sportski tereni u Trebinju nose ime Srđana Aleksića.

D.Č./Radio Trebinje


Povezane vijesti

Rade Aleksić: Volio bih da Novak Đoković dođe na Srđanov grob

eTrebinje

SDA-ov vijećnik traži da se ukine ulica Srđana Aleksića u Sarajevu: prvi je nosio četničku kokardu

eTrebinje

Priznanje Radu Aleksiću od antifašista Sarajeva

eTrebinje

Povelja Srđanu Aleksiću (Video)

eTrebinje

Obilježeno 27 godina od smrti Srđana Aleksića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više