eTrebinje
Trebinje

Borjan: Glavni prioritet povratak mladih

Izvor:

Fotografija:

sasa-borjan
ТРЕБИЊЕ, 15. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Дому младих у Требињу вечерас је одржана централна трибина коалиције "Требиње заслужује боље".

Kandidat za gradonačelnika Trebinja ispred koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan rekao je da je njegov glavni programski cilj povratak mladih i njihovo zapošljavanje.

Borjan je, na centralnoj tribini koalicije koja je večeras održana u Domu mladih, istakao da je za razvoj Trebinja neophodno da poboljšati stanje u pronatalitetnoj politici, zbog čega će kao gradonačelnik težiti da bude zaposlena svaka majka koja nema posao.

“Svakoj novorođenoj bebi biće obezbijeđena naknada od 500 KM, a djeca roditelja sa četvoro i više djece imaće razne pogodnosti”, poručio je Borjan. 

On je istakao da će vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima tako što će u budžetu grada biti obezbijeđen namjenski grant za povećanje plata u Domu zdravlja i Bolnici, dok će kod boračkih kategorija prioritet biti zapošljavanje boraca prve i druge kategorije prema broju mjeseci koje su proveli na ratištu i odličjima koja su dobili. 

“Rad Gradske uprave će biti transparentan. Sve javne nabavke će biti uredno prijavljene, s obzirom na to da je Trebinje u protekle dvije i po godine bilo rekorder po sklopljenim direktnim sporazumima i netransparentnim javnim nabavkama”, naveo je Borjan. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenić istakao je da je kampanja u Trebinju bila kratka, svega 15 dana, ali da su data konkretna programska rješenja. 

Borenović je rekao da je Borjan tokom dvije sedmice obišao sve trebinjske mjesne zajednice i pokazao da na političkoj sceni može da bude sveobuhvatan program, kojim želi da obuhvati sve građane. 

“Tim programom želi da bude na usluzi svim građanima Trebinja i da rješava probleme koji su evidentni. Čestitam za hrabru kampanji i što je pokazao da je ovakav čovjek potreban Trebinju”, naglasio je Borenović, koji očekuje veliku pobjedu Saše Borjana na nedjeljnim prijevremenim izborima. 

Član SDS-a Vidomir Begenišić pozvao je večeras sve simpatizere ove stranke da podrže opozicionog kandidata za gradonačelnika. 

On je istakao da je Borjanov program realan i sprovodiv, a da za Trebinjce nikada neće biti lakši izbor nego u nedjelju. 

“O lošoj politici SNSD-a moglo bi da se priče danima i noćima, zato vas pozivam sve da nedvosmisleno podržite Sašu Borjana za gradonačelnika, čime ćete podržati i dovođenje Trebinja na prave staze”, rekao je Begenišić. 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović poručio je da nije lako doći na opozicioni skup, a da tome u prilog ide i činjenica da je u Trebinju “ostalo svega dvadesetak ljudi koji se bore za pravdu”. 

“Više su oni dali za pozivnice i poruke nego što je koštala kampanja doktora Borjana. Biće sramota ako koalicioni kandidat ne bude gradonačelnik”, rekao je Vukanović. 

On tvrdi da u Trebinju “nije realizovan nijedan kapitalni projekat, a da je privredni ambijent veoma loš”, zbog čega treba mijenjati aktuelnu lokalnu vlast u ovom gradu. 

“Ako budemo glasali srcem i razumom, nema pitanja ko će biti pobjednik u nedjelju”, naveo je Vukanović. 

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani u nedjelju 17. februara, jer je Luka Petrović 16. novembra imenovan za generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske”. 

Trebinjci će moći da glasaju između dva kandidata – Mirka Ćurića, koji je prijedlog SNSD-a i koga je podržalo još devet političkih partija /SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUPRS, SRS “Dr Vojislav Šešelj”, Pokret za Trebinje, DEMOS, NDP i Prva SDS/, i Saše Borjana, kandidata koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” koju čine PDP i SDS.

SRNA


Povezane vijesti

Veći dio članstva GO PDP Trebinje prelazi u Narodni front

eTrebinje

Trebinje: Čelnik PDP-a prijavio poznatog vinara da ga je gurnuo i povukao za nos

eTrebinje

Trivićeva razočarana: Borenović nije vjerodostojno iznio Zaključke predsjedništva stranke

eTrebinje

Svešteniku u Crnoj Gori nije dopušteno da glasa u mantiji

eTrebinje

“Tražićemo da se izborni proces PONOVI” Trivićeva tvrdi da je pokradena čak i u rodnom selu

eTrebinje

U Trebinju pravo glasa ima 31.184 birača

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više