eTrebinje
Najnovije Obrazovanje i nauka Trebinje

Grad Trebinje spreman da primijeni dualni sistem obrazovanja

Izvor:

Fotografija:

Natalija Trivić i Mirko Ćurić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je grad Trebinje spreman da primijeni dualnu politiku obrazovanja, čime će biti kreirane upisne politike u skladu sa potrebama tržišta u lokalnim zajednicama.

Trivićeva je, nakon sastanka sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, istakla da će jedna od prvih primjena dualnog obrazovanja biti u ugostiteljskoj školi, koja će na taj način stvarati kvalitetne kadrove.

“Obrazovni sistem treba da sarađuje sa poslovnom zajednicom, jer je kadar koji ćemo proizvoditi u našim školama onaj koji treba da bude usklađen sa potrebama rada kako bismo zaposlili buduće generacije”, navela je Trivićeva. 

Ona je istakla da će se u narednom periodu raditi i na razvoju nastavnog plana i programa, ali i edukaciji nastavnika i učitelja. 

Govoreći o manifestacijama u oblasti kulture u Trebinju, Trivićeva je rekla da će resorno ministarstvo finansijski podržati “Dučićeve večeri poezije”, navodeći da brojni festivali u ovom gradu doprinose da ga posjećuju značajna imena domaće, regionalne i svjetske kulturne scene. 

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Trivićevoj za posjetu, ističući da će manifestacija u čast pjesnika Jovana Dučića podrškom ministarstva dobiti na još većem značaju, ali i kvalitetu programa. 

On je istakao da je sa Trivićevom razmijenio iskustvo o projektima i manifestacijama iz oblasti kulture koje realizuju ostale lokalne zajednice u Republici Srpskoj, ističući da je Trebinje grad od kojeg mnogi mogu i da nauče u toj oblasti. 

Ćurić je podsjetio da grad, osim redovnih stipendija, stipendira i deficitarna zanimanja, djecu koja školu pohađaju u područnim odjeljenjima, te nagrađajuje nauspješnije studente i đake. 

Trivićeva je prethodno posjetila Osnovnu školu “Vuk Karadžić” i Gimnaziju “Jovan Dučić”. 

Ona će posjetiti i područnu školu u selu Zgonjevo, gdje treba da bude osnovan centar za talente, a predviđena je i posjeta Muzeju Hercegovine.


Povezane vijesti

Ćurić: Razvoj grada ne smije stati, biće obeštećen svako ko dokaže vlasništvo nad zemljom

eTrebinje

Ćurić: Mitropolit Јoanikije da dugo bude duhovni pastir u Crnoj Gori

eTrebinje

Ćurić: Spremno dočekujemo sve koji hoće da investiraju

eTrebinje

Ćurić: U Trebinju nema mjesta za one koji šire mržnju

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić upriličio prijem za Mijata i Vedranu Gaćinović

eTrebinje

INTERVJU, MIRKO ĆURIĆ: Svakako da je obnova Begove kuće projekat od interesa za Trebinje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više