eTrebinje
Hercegovina

Opština Nevesinje obezbijedila grant od 120.000 KM za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje

Izvor:

Fotografija:

nevesinje-panorama
Nevesinje panorama

U cilju podrške poljoprivrednoj proizvodnji, opština Nevesinje je budžetom za 2019. godinu planirala grant od 120.000 KM. Poljoprivredna služba je već izradila Pravilnik o podsticajima, a zainteresovani poljoprivrednici zahtjeve će moći podnositi od 26. februara.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da su ove godine, osim redovnih subvencija za mljekare i voćare i sredstava namijenjenih za izgradnju vodopoja, planirali 120.000 KM za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje.

– Cilj nam je da mlade porodične ljude koji su još uvijek vezani za selo stimulišemo da se ozbiljnije bave poljoprivredom − naglasio je Avdalović najavljujući da će, ukoliko ove mjere donesu dobre rezultate, za narednu godinu biti planirana još veća sredstva.

Pravilnikom koji je objavljen prije nekoliko dana propisani su uslovi koje moraju ispunjavati poljoprivredni proizvođači da bi ostvarili pravo na novčane podsticaje. Precizirano je da će biti podržana izgradnja novih i adaptacija postojećih objekata i nabavka poljoprivredne mehanizacije, steonih junica, muznih uređaja, sjemenskog materijala i pčelarske opreme.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Siniša Bratić naglašava da je Pravilnik sačinjen tako da pruži priliku većem broju zainteresovanih poljoprivrednika. Prema njegovim riječima, opština Nevesinje će u svakom programu podrške učestvovati sa 30 – 40 % sredstava, s tim da je utvrđen najveći iznos podsticaja koje može dobiti određeni aplikant.

Iz opštiine Nevesinje su pojasnili da registracija poljoprivrednog gazdinstva nije uslov za dobijanje sredstava. Međutim, korisnici podsticaja u svakom slučaju će opštinskoj poljoprivrednoj komisiji morati dokazati da su sredstva namjenski uložena.

Zainteresovani poljoprivrednici zahtjeve će moći podnositi, kada zvanično stupi na snagu Pravilnik o podsticajima, odnosno od 26. februara.

Radio Nevesinje


Povezane vijesti

Otkaz nevesinjskom policajcu: Osumnjičen za lažiranje otmice

eTrebinje

Kod Nevesinjaca nađena veća količina oružja i municije

eTrebinje

Nevesinjac uhapšen zbog pokušaja ubistva

eTrebinje

Sljedeće godine izgradnja solarnih elektrana u Nevesinju

eTrebinje

Nevesinjac uputio prijetnje po život sugrađaninu

eTrebinje

Meso krao od rođaka i (pro)davao pašenogu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više