eTrebinje
Putovanja

Turistička organizacija na Sajmu turizma u Beogradu

Izvor:

Fotografija:


JU Turistička organizacija Grada Trebinja zabilježila je veoma zapažen i uspješan nastup na “41. Međunarodnom sajmu turizma” koji je održan u periodu od 21-24.02.2019. godine u Beogradu, a koji je okupio više od 900 domaćih i inostranih izlagača iz preko 40 različitih zemalja svijeta, čime spada u najveću turističku smotru ove vrste u Jugoističnoj Evropi.

Tokom četiri sajamska dana, Beograd je bio turistički centar i grad kosmopolitskog duha, što je uz brojne prateće događaje, promocije, prezentacije i konferencije rezultiralo velikom pažnjom javnosti i predstavnika medija za Sajam turizma, kao i značajnim brojem objava, priloga, intervjua i reportaža sa samog događaja u digitalnim i štampanim medijima, a koliko je ovaj sajam značajan govori i cifra od preko 1.000 novinara iz oko 20-ak zemalja koji su bili akreditovani za ovaj sajam, te da je istom prisustvovalo preko 65.000 posjetilaca.

U okviru promo štanda JU Turistička organizacija Grada Trebinja veličine 36 m² izložbenog prostora, koji je kao i prethodnih godina bio smješten na vrlo pogodnoj, atraktivnoj i frekfentnoj lokaciji u hali broj 4. Beogradskog sajma na upečatljiv način predstavljena je kompletna turistička ponuda Trebinja, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Na promo štandu Turističke organizacije svoje mjesto su našli promotivni materijali ove ustanove (katalozi, mape, flajeri, brošure, razglednice..), ali i materijali i proizvodi: hotela, motela, hostela, restorana, vinarija, proizvođača suhomesnatih proizvoda, sira, smokava i proizvoda od smokava, meda, čaja, ljekovitog bilja, pružaoca usluga u avanturističkom turizmu, te proizvođača suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti, kao i turističkih agencija iz našeg grada.

Svo vrijeme trajanja sajma aktivno učešće u prezentaciji svojih proizvoda i usluga uzeli su predstavnici slijedećih nosilaca turističke ponude našeg grada: Hercegovačka kuća – Herzeg House, Muzej Hercegovine, Turističko-rekreativni centar “Grad Sunca”, hoteli: “Studenac”, “Platani – Eko invest” i “IN”, Restoran “Kolo”, Turističke agencije “Friend travel”, “Herc travel” i “Asamo Tour”, Hostel “The red door”, Suvenirnica “Art Špaiz”, “GM Apartment”, “More Action, Fun and Sun”, Podrum “Todorović”, te predstavnici medija: Radio Trebinje i portali “Trebinje Live” i “Hercegovina Promo”, što na određeni način predstavlja novi koncept sveobuhvatnije i kompletnije promocije Trebinja.

Značajan broj upita koji su čitav tok trajanja sajma dolazili od strane posjetilaca, ali i turističkih subjekata, tur-operatera i turističkih agencija ne samo iz Regiona već i iz najudaljenijih zemalja svijeta potvrdili su da je Trebinje turistima prepoznatljiva i atraktivna turistička destinacija koja se sve bolje kotira na turističkom tržištu.

Trebinje kao atraktivna turistička destinacija kroz promotivne priloge, putopisne tekstove i priče širokom auditorijumu gledalaca, čitalaca i slušalaca predstavljeno je od strane brojnih medijskih kuća, TV i radio ekipa, novinara, putopisaca, i predstavnika štampanih i internet medija kojima je promo štand Turističke organizacije, ali i samo Trebinje bilo veoma zanimljivo i interesantno.

Uz veliki broj posjetilaca gosti promo štanda Turističke organizacije bili su: predstavnici Udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu na čelu sa predsjednikom g-dinom Žarkom J. Ratkovićem i podpredsjednikom g-dinom Radom Petrovićem, Ministar trgovine i turizma u Vladi RS g-đa Dragica Kovač sa saradnicima, Direktor Predstavništva RS u Srbiji g-din Mlađen Cicović, Direktorica TORS-a g-đa Nada Jovanović sa saradnicima, uvaženi Univerzitetski profesor iz Beograda g-din Slobodan Unković, Gradonačelnik Zrenjanina g-din Čedomir Janjić sa saradnicima, direktor Turističke organizacije Beograda g-din Miodrag Popović sa saradnicima, teurednik najuticajnijeg hercegovačkog portala u Srbiji Slobodna Hercegovina g-din Trifko Ćorović, ali i brojni trebinjci i hercegovci koji žive i rade u Beogradu.

Riječi hvale kako samom prezentacijom tako i svim onim što Trebinje može da ponudi imali su brojne ličnosti iz javnog i poslovnog miljea Srbije poput Đorđa Davida, poznatog rok izvođača i frontmena grupe “Generacija 5” i uglednog biznismena vlasnika grupacije “Alco Group”. g-din Miroljuba Aleksića.

Uspostavljeni su kontakti sa velikim brojem aktera sajma, te učvršćena i ojačana postojeća saradnja koju imamo sa brojnim turističkim subjektima, pa se u skladu sa tim može očekivati da aktuelna turistička godina u odnosu na prethodne bude još uspješnija u smislu broja gostiju koji će posjetiti Trebinje.

eTrebinje


Povezane vijesti

Ronaldo, ipak, usrećio dečaka u Beogradu posle 1.300 km (Video)

eTrebinje

Nagrada “Zvijezda turizma BiH” Turističkoj organizaciji Trebinja

eTrebinje

Odziv i nivo interesovanja potencijalnih turista nadmašio je sva očekivanja

eTrebinje

Uspješan početak promotivne kampanje “LJETUJ U TREBINJU”

eTrebinje

Trebinjski Grad sunca spremno dočekuje goste (Video)

eTrebinje

Trebinje optimistično dočekuje sezonu uprkos problemima zbog epidemije

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više