eTrebinje
Najnovije Trebinje

Višković – Ćurić: Vlada nastavlja sa podrškom

Izvor:

Fotografija:

Mirko-curic-radovan-viskovic

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković sa saradnicima  danas  je posjetio Gradsku upravu Trebinje i razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem.

Višković je još jednom obećao punu podršku Vlade RS i u narednom periodu za sve građane Trebinja.

„Svi  projekti koji su započeti u Trebinju u 2018. godini biće nastavljeni, a Vlada RS obezbijedila je novac i sve će po unaprijed utvrđenoj dinamici biti isplaćeno. Iako su neki htjeli drugačije da je predstave, moja posjeta Trebinju nije nikakve stranačke prirode, završićenmo projekte koji su značajni za sve građane Trebinja, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali“, istakao je premijer Srpske.

Višković je najavio da je Vlada RS započela razgovore sa predstavnicima Svjetske banke oko finansiranja druge faze navodnjavanja obradivih površina u Trebinje, odnosno završetak radova na navodnjavanju Zubačkog polja.

„Posebnu pažnju posvetićemo u narednom periodu izgradnji energetskih postrojenja, raspisan je tender za Hidroelektranu Dabar, uskoro raspisujemo tender za Hidroelektranu Buk Bijela, a do kraja mjeseca formiraćemo zajedničko preduzeće, sa Elektroprivredom Srbije, za izgradnju Hidroelektrana Foča i Paunci“, naglasio je Višković.

On je posebno apostrofirao nužnost izgradnje nove dionice puta Tjentište – Foča za koji je značajna sredstva donirala Vlada Srbije, kao i rekonstrukciju magistralnog puta Ljubinje- Trebinje.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom premijera RS Trebinju, zamjenik gradonačečlnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je danas saopšteno da će Vlada RS i u narednom periodu, u dosadašnjem obimu,  podržati zajedničke projekte koji su pokrenuti sa Gradom Trebinjem, te da postoji realna mogućnost da se ta saradnja i proširi.

„Upoznali smo premijera sa činjenicom da se značajan novac iz gradskog budžeta izdvaja za infrastrukturu, a naš cilj je da, zajedno sa projektima, koje realizujemo sa Vladom RS i vladom Srbije, omogućimo ostanak mladih u našem gradu i obezbijedimo perspektivu za sve“, rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinje.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković je izrazio zadovoljstvo održavanjem sastanka sa članovima Gradskog savjeta Trebinja, koji su mu, kako je rekao, predložili brojne ideje i sugestije koje mogu da budu značajne i za druge gradove.

Današnjem sastanku u gradskoj upravu  Trebinje prisustvovao je i generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

ĆURIĆ: Očekujem da institucije rade svoj posao

eTrebinje

Ćurić: Vatrogasci koji nisu prošli sistematski pregled biće raspoređeni na druga radna mjesta, mora da se zna „ko kosi, ko vodu nosi“

eTrebinje

Ćurić: Projekat aerodroma u Trebinju na ponos svih nas

eTrebinje

Mirko Ćurić: Ako Bisera neće da pomogne, neka ne odmaže

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić: Uspjeh Hercegovačke kuće vjetar u leđa za dalji rad

eTrebinje

Ćurić najavio novi studijski program: Mediteranska poljoprivreda postaje prioritet (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više