eTrebinje
Hercegovina

“Bonitet izvrsnosti” za izuzetne rezultate poslovanja

Izvor:

Fotografija:


Analitička kuća “Bisnode” dodijelila je preduzeću “Elektrohercegovina” iz Trebinja serifikat “bonitet izvrsnosti” za izuzetne rezultate poslovanja i dobre projekcije poslovanja u budućem periodu.

Izvršni direktor za ekonomska pitanja ovog preduzeća Slavko Dangubić rekao je Srni da je “Bisnode” sproveo analizu rezultata poslovanja za posljednje tri godine, čime je “Elektrohercegovinu” identifikovao kao preduzeće koje predstavlja poželjnog partnera za saradnju u budućem periodu. 

“Ovaj sertifikat je rezultat rada uprave i svih radnika `Elektrohercegovine` i predstavlja još jednu potvrdu da su mjere i aktivnosti koje ovo preduzeće preduzima ispravne i da daju željene efekte”, istakao je Dangubić. 

On je naveo da su u proteklom periodu preduzeli cijeli niz mjera kojima se postižu uštede na svim nivoima poslovanja, unapređuje naplata potraživanja u svim kategorijama potrošača i obezbjeđuje likvidno i kontinuirano poslovanje ovog preduzeća. 

“Osim ovoga, na `bonitet izvrsnosti` uticalo je kontinuirano smanjenje gubitaka na distributivnoj mreži, što je doprinijelo manjem angažovanju novčanih sredstava za preuzetu električnu energiju, dok je stalna likvidnost preduzeća ostvarena vlastitim sredstvima bez kreditnog zaduživanja”, pojasnio je Dangubić. 

Prema njegovim riječima, “Elektrohercegovina” izmuruje sve obaveze prema radnicima koje su predviđene kolektivnim ugovorom, kao i sve obaveze prema dobavljačima, a pritom ne trpe investicije i tekuće održavanje distributivne mreže. 

“Ponosni smo na ovo priznanje, koje je rezultat profesionalnog i stručnog angažovanja svih ljudskih resursa našeg preduzeća”, naveo je Dangubić. 

“Elektrohercegovina” je jedno od zavisnih preduzeća u sistemu “Elektroprivrede Republike Srpske” koje, prema finansijskim izvještajima dostupnim na Banjalučkoj berzi, iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate poslovanja. 

Sertifikat “bonitet izvrsnosti” na međunarodnom nivou dodjeljuje analitička kuća “Bisnode”, čije sjedište je u Švedskoj.

SRNA


Povezane vijesti

Elektro-Hercegovina: Upustvo kako da uštedite električnu energiju

eTrebinje

Elektro-Hercegovina: Zaostali računi za struju i na rate

eTrebinje

“Elektro-Hercegovina” u minusu od 2,8 miliona

eTrebinje

Bez struje uži centar grada, Radio Trebinje prekida program

eTrebinje

U Fond solidarnosti uplaćeno više od 20.000 KM

eTrebinje

Bez struje sela Zupci i Grab

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više