eTrebinje
Trebinje Hercegovina

Policijska uprava Trebinje: Veći priliv migranata

Izvor:

Fotografija:


Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje u februaru je zadovoljavajuće – ocjenio je na današnjoj konferenciji za novinare, Siniša Laketa, načelnik ove uprave.
Ono što nas u narednom periodu može opterećivati je kretanje migranata.

„Ipak nema mjesta za paniku jer naši policijski službenici adekvatno odgovaraju ovoj tematici te navedena lica u saradnji sa Graničnom policijom i Službom za strance dalje puštaju u zakonsku proceduru. Evidentan je priliv migranata, pogotovo u područjima koja graniče sa Crnom Gorom i kretanje im zavisi od njihove organizacije. MUP RS je dobro organizovan i sposoban da odgovori ovom problemu“, objašanjava Laketa i dodaje daje zabrinjavajuće što se u posljednje vrijeme pojavljuju migranti koji na svaki način pokušavaju da se prebace ka granicama Evropske unije koristeći imovinu građana pa je apelovao na građane da povedu računa o obezbjeđenosti imevine koju posjeduju blizu granica.

„Da ne ostavljaju otključanim svoja vozila, da ne ostavljaju otključanom imovinu koju ne koriste, a mi imamo svakako redovan obilazak u tom dijelu. Ovo ništa nije alarmantno niti treba da izaziva kod građana strah ali moramo povesti računa i o ovim stvarima. Policija će povećati aktivnosti, pogotovo u periodu kada idu ljepši dani“, zaključio je Laketa.

Petar Kozjak, načelnik Sektora policije je kazao da je u februaru evidentirano je 29 narušavanja javnog reda i mira u kojima su počinjena 33 prekršaja. To je 22 više u odnosu na isti period lani.

„U Trebinju je evidentirano 11, Gacku osam, Nevesinju sedam, Bileći šest, a u Ljubinju jedan prekršaj po pitanju javnog reda i mira. Najveći broj prekršaja odnosi se na posluživanje alkoholom, po tri na uživanje droge i ostali na unemiravanje građana bukom kao ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“, kaže Kozjak i dodaje da je u ovim narušavanjima učestvovalo 32 lica od kojih 30 muškaraca i dvije žene.

„U posmatranom periodu sila je upotrebljena 32 puta. Tom prilikom je u jednom slučaju upotrebljena i fizička snaga a u ostalma samo sredstva za vezivanje. Razlozi upotrebe sile su radi savladjivanja otpora ili prilikom lišenja slobode, zbog uspostavljanja narušenog javnog reda i mira i ostali razlozi“, kaže on.

Prema riječima Bojana Dabića, načelnika Kriminalističke policije Policijska uprava Trebinje je u februaru ove godine evidentirala 22 krivična djela, manje za sedam u odnosu na februar 2018.

„Od ukupnog broja krivičnih djela na Opšti kriminalitet se odnosi 19, na Privredni kriminalitet jedan a na Bezbjednost saobraćaja dva. Od ukunog broja po poznatom počiniocu prijavljeno je 12 dok je po nn prijavljeno deset. Rasvjetljeno je deset i to iz tekućeg perioda devet a iz prethodne godine jedan. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 19 izvještaja protiv 24 lica.“, zaključio je Dabić.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

„Vama Hercegovcima uvek stranac treba da govori šta je lepo kod vas?!“

eTrebinje

Teška epidemiološka situacija u Hercegovini

eTrebinje

U martu od korone preminuo 31 pacijent – Više od hiljadu trenutno zaraženih (Video)

eTrebinje

Epidemiološka situacija u Hercegovini alarmantna (Video)

eTrebinje

Muke trgovaca u Hercegovini, kupaca sve manje, do robe teško

eTrebinje

Hrvati ipak mogu kupiti robu do 550 KM bez plaćanja PDV-a

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više