eTrebinje
Republika Srpska

Potpredsjednici Vlade Srpske Golićeva i Kasipović

Izvor:

Fotografija:


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period od 11. avgusta 2017. do 31. decembra 2017. godine i plan rada tog savjeta sa finansijskim planom za 2018. godinu.

Narodna skupština usvojila je Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu, kao i Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za 2017. godinu.

Usvojen je i Izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2017. godinu, kao i Izvještaj Komisije za žalbe o radu za 2017. godinu.

Narodna skupština primila je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta  BiH za 2017. godinu i Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2017. godinu.

Parlament je usvojio Odluku o stavljanju van snage odluke o predlaganju člana iz Republike Srpske u Regulatornu komisiju za električnu energiju.

Skupština je usvojila Prostorni plan područja posebne namjene “Aerodrom” Banjaluka, kao i Zoning plan područja posebne namjene “Јanjske otoke”, po skraćenom postupku.

Narodna skupština usvojila je zaključak u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj – građanska inicijativa.

Parlament je prihvatio zaključke klubova poslanika SNSD-a, DNS-s, SP, Demosa i Ujedinjenje Srpskekojima se daje podrška ovoj građanskoj inicijativi.

Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja za potpredsjednike Vlade Srpske izabrala ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić iz reda bošnjačkog i ministra pravde Antona Kasipovića iz reda hrvatskog naroda.

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je narodni poslanik Radovan Vuković umjesto Igora Žunića.

Radovan Vuković izabran je za člana u Administrativnoj komisiji, a Mirela Kajkut Zeljković za člana Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje.

Dalibor Stević izabran je za zamjenika predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje i člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku.

Željko Todorović izabran je za spoljnog člana Odbora za ustavna pitanja, Ranko Karapetrović za spoljnog člana Odbora za lokalnu samoupravu, a Miladin Dragičević, Natalija Trivić i Tanja Tuleković za spoljne članove Odbora za Donju Gradinu.

Borislav Radić je, na lični zahtjev, razriješen dužnosti člana Nezavisnog odbora.

Za dva spoljna člana Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine izabrani su Nedeljko Mitrović i Milomir Savčić.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad druge redovne sjednice.

On je najavio da će treća redovna sjednica početi sutra u 10.00 časova.

Poslanici Narodne skupštine će na toj sjednici razmatrati Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju – po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o gradu Gradiška.

Kao prva tačka predložena su poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske.

RTRS


Povezane vijesti

Vlada Srpske državnim milionima spašava posrnuli „Andrićgrad“

eTrebinje

Ramiz Salkić u Trebinju pozvao na ukidanje Republike Srpske

eTrebinje

Srpska garant za milijardu maraka kredita Elektrokrajine

eTrebinje

Vlada RS za akcioni plan zapošljavanja izdvaja 19.806.000 KM

eTrebinje

Raspisan JAVNI POZIV sa upućivanje RVI i članova porodica poginulih boraca na banjsko liječenje

eTrebinje

Turističke agencije: Vlada RS nam duguje na stotine hiljada maraka

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više