eTrebinje
Trebinje

Uspješna realizacija radionica za samozapošljavanje

Izvor:

Fotografija:


Agencija za razvoj MSP-a uspješno realizovala radionice po Programima podrške samozapošljavanju Grada Trebinja za 2018. godinu

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, je po osnovu dva Javna poziva vezana za Program podrške samozapošljavanju, koji su okončani 31.12.2018. godine, organizovala edukativne radionice, za polaznike koji su prethodno ispunili formalne uslove iz Javnih poziva.

Radionice su organizovane u cilju adekvatnog informisanja polaznika o mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa, primjerima dobre prakse, i drugim aspektima koji su bitni za razvoj vlastite poslovne ideje ili ličnog razvoja (izrada poslovnog plana, registracija preduzeća, troškovi poslovanja, prava i obaveze definisani Programom itd.)

Radionicama je prisustvovalo 75 polaznika, raspoređenih u 6 radnih grupa. Radne grupe su formirane po osnovu vrsta djelatnosti za koje su se polaznici odredili kroz prethodno podnesene zahjteve za učešće u Programu podrške samozapošljavanju.

Dražen Bošković direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća je istakao da je izuzetno zadovoljan organizacijom edukativnih radionica kao i interesovanjem koji su iskazali učesnici.

Edukativne radionice vodili su zaposleni  iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku predstavnika Područne privredne komore Trebinje, Zavoda za zapošljavanje RS – Biro Trebinje i Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Programom podrške samozapošljavanju Grada Trebinja dodjeljivane su bespovratne subvencije, i to: od 4.500 – 10.000 KM za proizvodne djelatnosti, izuzev korisnika koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva; od 4.000 – 8.000 KM za zanatske, uslužne i trgovinske djelatnosti i 3.000 – 6.000 KM za korisnike koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva.

eTrebinje


Povezane vijesti

Za program samozapošljavanja 215.000 KM

eTrebinje

Dražen Bošković – Sve više mladih u Trebinju želi pokrenuti svoj biznis

eTrebinje

Grad ponudio bespovratna sredstva za samozapošljavanje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više