eTrebinje
Trebinje

Radio Trebinje: Počela audicija za 20. “Zvon zvonke pjesme”

Izvor:

Fotografija:


U prostorijama Radio Trebinja danas je počela audicija za jubilarni, 20. Dječiji muzički festival „Zvon zvonke pjesme“, koji će, u organizaciji našeg radija, biti održan krajem maja.

Na audiciji, koja će trajati i naredne sedmice, učestvovaće četrdesetak mališana iz našeg grada, uzrasta od sedam do dvanaest godina.

Umjetnički direktor festivala i muzički urednik Radio Trebinja Bobo Vučur zadovoljan je ovogodišnjim odzivom i iskazanim talentom učesnika audicije.

„Zadovoljan sam kvalitetom pjevanja koje su u dosadašnjem dijelu audicije pokazali naši mališani, biće teško odabrati najbolje. Kao i prošle godine, više je djevojčica, a ove godine me je naročito obradovalo što ima dosta djece koja nisu učestvovala na festivalu“, kaže Vučur.

Dodaje da će širi spisak učesnika biti poznat krajem naredne sedmice, nakon čega će djeca dobiti pjesme za festival, koji će biti održan u posljednjoj sedmici maja.

„Vjerujem da će biti od 16 do 18 izvođača, sve preko 20 učesnika bude naporno i za izvođače i za publiku u sali. Ove godine ćemo nastojati da na festivalu učestvuju „nova“ djeca, a ne raniji učesnici, jer je dosta djece prijavljeno“, navodi umjetnički direktor festivala.

On je naročitu zahvalnost na pripremi mališana za audiciju iskazao koleginici Silvani Stevanović.

„Veliko hvala Silvani, koja je i ove godine uradila većinu posla oko pripreme mališana za audiciju, a koja idu u pripremni razred Muzičke škole i u školu „Vuk Karadžić“ u Policama. Za mene je ogromna pomoć kada djeca dođu pripremljena na audiciju“, ističe Vučur.

On ne skriva zadovoljstvo što festival iduće godine ulazi u treću deceniju uspješnog postojanja, sa dosadašnjih blizu 300 učesnika.

„Prvi festival održan je 2000. godine, u prepunoj sali tadašnjeg Doma kulture. Festival je već od prve godine izazvao veliko interesovanje naših mališana, ne samo iz Trebinja, već i cijele regije. Na festivalu je do sada učestvovalo blizu 300 djece, od kojih su, na moju veliku radost, neki krenuli profesionalnim muzičkim vodama, poput naše Marije Ninković, BanjalučaninaLukijana Ivanovića ili Verene Cerovine iz Sarajeva“, ističe Vučur.

Pred vratima kabineta muzičkog urednika Radio Trebinja strpljivo čekaju brojni mališani i njihovi roditelji. Pozitivne treme ima, ali se nadaju najboljem.

Petar Ćurić, učenik trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ na audiciju je došao sa mamom. U hodniku nam samouvjereno pjeva prvu strofu odabrane pjesme.

„Pripremio sam pjesmicu „Ah što volim“, nisam puno vježbao, a pomogli su mi moja baka, koja lijepo pjeva i učiteljica Sanela. Nisam ranije učestvovao na festivalu, a volio bih“, kaže Petar.

Među učesnicima audicije je i Milica Budalić, učenik petog razreda škole „Vuk Karadžić“ , koja je odabrala pjesmicu „Aprilili“.

„Nisam ranije učestvovala na Zvonu zvonke pjesme, pjevala sam u crkvenom horu na raznim priredbama. Imam malu tremu, nadam se da ću dobro otpjevati i da ću nastupiti na festivalu“, kaže Milica.

Dječijim muzičkim festivalom „Zvon zvonke pjesme“ počeće ovogodišnje „Trebinjsko kulturno ljeto“, čiji je pokrovitelj Grad Trebinje.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Veso Klimović: POLA VIJEKA NA POLICAMA

eTrebinje

Otišao je prvi, najzvučniji i najautentičniji trubadur našeg grada

eTrebinje

Cvijanović: Vučur mnoge generacije uveo u svijet muzike

eTrebinje

Preminuo Bobo Vučur

eTrebinje

Bobo Vučur (Video)

eTrebinje

Prvi radio u istočnoj Hercegovini slavi rođendan: „OVDJE TREBINJE“ ili početak jedne istorije duge 45 GODINA

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više