eTrebinje
Republika Srpska

Čavić najavio nove smjene u “Elektrokrajini”

Izvor:

Fotografija:


Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić najavio je nastavak smjena i promjena u ovom preduzeću.

Čavić je rekao da u “Elektrokrajini” ima viška administracije, a manjka inženjera, elektrotehničara i drugih koji učestvuju u proizvodnji i od kojih preduzeće živi.

“Želimo da riješimo probleme preduzeća, a pozitivne promjene i bolji rezultati se ne mogu desiti bez promjena ljudi”, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, radnici moraju biti vrednovani, a njihove plate su potcijenjene u odnosu na administraciju.

“Oni koji rade moraju biti nagrađeni”, rekao je Čavić.

On je napomenuo da su dosadašnje kadrovske promjene u Banjaluci u martu dovele do smanjenja efekta gubitaka na elektro-mreži za čak 30 odsto u odnosu na februar, te da se neće dozvoliti krađa struje.

Čavić, koji je i poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini, kaže da će NDP iznijeti svoj stav u raspravi u parlamentu kada je riječ o predstojećim izmjenama zakona, među kojima je i onaj o javnom redu i miru, koji su u formi nacrta.

“Dobro je što se usvajaju u redovnoj skupštinskoj proceduri i što je Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će voditi dijalog o tome sa nevladinim sektorom… Stvari se do konačnog prijedloga mogu urediti kako bi ovo društvo bilo društvo sigurnih i slobodnih ljudi”, rekao je Čavić.

On je naveo da će tražiti da se tokom pripreme prijedloga zakona provede stručna i javna rasprava o tim aktima, te da mišljenje o svemu da i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Srpske. 


Povezane vijesti

Elektroprivreda RS planira milionsku dobit

eTrebinje

Vodi li Petrović Elektroprivredu Srpske u propast?

eTrebinje

VIŠKOVIĆ: Nema privatizacije Elektroprivrede

eTrebinje

Radnici ERS-a najavili generalni štrajk

eTrebinje

Dijela primanja za Fond solidarnosti odreklo se 91 odsto radnika

eTrebinje

Nema zastoja u investicijama ERS

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više