eTrebinje
Košarka

Najbolji mladi košarkaš Evrope, Mario Nakić, odlučio: IGRAĆE ZA SRBIJU!

Izvor:

Fotografija:


Najtalentovaniji mladii košarkaš Evrope, Mario Nakić, igraće za Srbiju!

Sin bivšeg igrača Partizana i hrvatskog reprezentativca Ive Nakića, bio je ovog meseca glavna košarkaška tema u regionu, posle njegovih briljantnih igara za mladi tim Real Madrida, sa kojim je osvojio juniorsku Evroligu i bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

Sam Mario Nakić je nedavno rekao da je odlučio pod čijom zastavom će ubuduće igrati, ali da još nije vreme da se ta informacija objavi.

– Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala – naveo je Nakić junior.

Međutim, to da li će igrati za Srbiju, Hrvatsku ili Španiju upravo je “presekao”. Nakon što je selektor naše reprezentacije, Aleksandar Đorđević, na Tviteru uz zajedničku fotografiju objavio “Sve čestitke, sine. Čekamo te”, i tome dodao grafičke prikaze srpske trobojke, košarkaške lopte, bicepsa i jednog namigivanja, Mario Nakić je javno odgovorio:

“Hvala puno, selektore!”.

Mario Nakić je rođen 14. juna 2001. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u ekipi Zemuna, a potom prešao u podmladak Partizana.

U madridski Real je prešao pred početak sezone 2015/2016, a sa “kraljevićima” je nedavno osvojio juniorsku Evroligu uz rekorde finala – u pobedi nad Mega Bemaksom ovaj momak koji igra i na poziciji beka šutera i niskog krila postigao je 33 poena, uz indeks korisnosti od čak 41.

Sport Blic


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više