eTrebinje
Trebinje

Trebinje domaćin radionice o Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu

Izvor:

Fotografija:


U Trebinju će u ponedjeljak, 13. maja, predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i kompanije „MMSCODE“ održati 3. završnu radionicu o Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu.

Radionica će se održati  za zdravstvene radnike sa područja Hercegovine i sarajevsko – romanijske regije – najavila je Valerija Lakić, rukovodilac trebinjske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja.

„Radionice se provode sa namjerom da se zdravstveni radnici upoznaju sa uvođenjem ovog projekta u zdravstveni sistem i da daju svoja mišljenja i sugestije u cilju dodatnog poboljšanja i prilagođavanja IZIS-a svakodnvnim potrebama zdravstvnih radnika u njihovom radu sa pacijentima. Takođe, namjera je i da se zdravstveni radnici detaljnije upoznaju sa svim prednostima koje donosi jedan od najznačajnijih projekata u Republici Srpskoj, a koji će doprinjeti da se procesi liječenja i druge procedure u zdravstvu znatno ubrzaju, te da zdravstveni sistem u cijelosti bude efikasniji“, kaže Lakić.

Radionice su ranije uspješno održane u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku i Doboju.

Podsjećamo da bi u Republici Srpskoj do kraja 2020. godine trebalo da se počne sa upotrebom elektronskih kartica, recepata, kartona, uputnica i nalaza, kako je predviđeno ovim projektom. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata koji se realizuju u Republici Srpskoj , a koji bi trebao znatno  da unaprijedi zdravstveni sistem.

Radionica će početi u ponedjeljak u hotelu „Central park“ a izjave za medije su predviđene u 10 časova i 30 minuta.

radiotrebinje.com


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više