eTrebinje
Najnovije Region

Escherichia coli na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj!

Izvor:

Fotografija:


Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 27. juna 2019., tokom trećeg ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 26. juna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom da uzorci mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne odgovaraju uslovima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavještenja.


dubrovnikinsider.hr


Povezane vijesti

Skandal: Ležaljke, suncobrani pored Plave grobnice

eTrebinje

Na plaže od 18. maja, uz poštovanje distance

eTrebinje

Fekalije se izlivaju u more kod Dubrovnika

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više