eTrebinje
Trebinje

Na Klobuku održan pomen i tradicionalni čas istorije

Izvor:

Fotografija:


Na Klobuku kod spomen kapele 162 borca crnogorsko-hercegovačkih bataljona poginulih 1915. godine u borbama sa autrougarskim jedinicama danas je povodom Vidovdana služen pomen i održan tradicionalni čas istorije.

Okupljenim Hercegovcima i Crnogorcima obratili su se predstavnici Udruženja ratnih dobrovoljaca i njihovih potomaka i poštovalaca Grada  Trebinja, istoričari i brojni pjesnici.

U ime Grada Trebinja okupljene je pozdravio gradonačelnik Mirko Ćurić koji je rekao da ono što su postavili kao temelj naši preci, a to je jedinstvo, sabornost, zajednički nastup i rad može da bude putokaz i treba da bude pravac kojim treba da radimo i djelujemo u narednim godinama.

„Sve je teško i ništa nije lako, ali ono što su nam stari pokazali, taj put jedinstva i sabornosti, je pravi putokaz za sve generacije“, rekao je Ćurić.

U spomen kapeli, koju je u znak sjećanja na klobučke junake podigrao kralj Aleksandar Karađorđević 1926. godine, pomen su služili sveštenici eparhija Zahumsko- hercegovačke i primorske i Budimljansko- nikšićke.

Organizatori ovogodišnjeg časa istorije bili su Udruženje dobrovoljaca, ratnika oslobodilačkih ratova i njihovih potomaka i poštovalaca „Klobuk“ kao i Crkvena opština Grahovo i Udruženje Grahovljana Stara Hercegovina, a pokrovitelj je Grad Trebinje.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Detalji tragedije kod Trebinja

eTrebinje

Služen pomen i održan tradicionalni čas istorije na Klobuku

eTrebinje

Danas je Vidovdan, važan datum u kolektivnoj svijesti srpskog naroda

eTrebinje

Gradonačelnica Čikaga proglasila Vidovdan praznikom grada (Foto)

eTrebinje

Veterani odlučni: Protest u Banjaluci na Vidovdan

eTrebinje

Video auto-litije od Trebinja do Klobuka (Foto)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više