eTrebinje
Trebinje

Realizovan projekat “Staza Svetog Vasilija”

Izvor:

Fotografija:


JU Turistička organizacija Grada Trebinja je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Danilovgrad, a uz saglasnost i blagoslov Eparhija Zahumsko-Hercegovačke i Primorske i Budimljansko-Nikšićke, realizovala projekat “Staza Svetog Vasilija”.

Primarna ideja je da se kroz objedinjavanje lokacija vezanih za život Svetog Vasilija kreira staza (put) koja će biti posebna turistička ponuda za individualne turiste, hodočasnike, konzumente vjerskog i religioznog turizma, ali i organizovane turističke grupne obilaske za organizatore putovanja, turističke agencije i tur-operatere.

Projektom su realizovane aktivnosti vezane za izradu i postavljanje 4 promotivne turističke info table na srpskom, enleskom i ruskom jeziku (lokacije manastiri Ostrog, Tvrdoš i Zavala, te Mrkonjići, mjesto rođenja Svetog Vasilija), te izrada i štampanje propratnog promotivnog matrijala (promotivni flajeri “Staza Svetog Vasilija” na srpskom, enleskom i ruskom jeziku), ali i  kreiranje sadržaja usko vezanih za internet promociju ovog turističkog proizvoda (www.gotrebinje.com/staza-svetog-vasilija).

Na ovaj način će se već postojeća priča vezana za Svetog Vasilija, samo mjesto njegovog rođenja, življenja i služenja Bogu dodatno afirmisati i daće joj se na značaju.


Povezane vijesti

Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški (Video)

eTrebinje

Danas je SVETI VASILIJE OSTROŠKI

eTrebinje

“On je čuvar našeg identiteta”: Održan naučni skup o Svetom Vasiliju Ostroškom

eTrebinje

Praznik svetog Vasilija Ostroškog proslavljen u Mrkonjićima, rodnom mjestu svetitelja

eTrebinje

Hercegovina u litiji za odbranu svetinja (VIDEO)

eTrebinje

Svetovasilijevska litija za odbranu svetinja kreće iz Mrkonjića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više