eTrebinje
Trebinje

Udruženje „Nasljeđe“ obilježava Vidovdan

Izvor:

Fotografija:


Parastosom u spomen kapeli Svetog Cara Lazara trebinjsko Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je počelo obilježavanje Vidovdana, krsne slave Udruženja.

Predsjednik trebinjskog „Nasljeđa“ Saša Pešikan je rekao da je Vidovdan praznik slavnih junaka i heroja od Kosovskog boja do posljednjeg rata, koji su položili živote za slobodu i otadžbinu.

„Uduženje se zalaže za rješavanje problema djece poginulih boraca i svih boračkih kategorija. Od našeg osnivanja zaposlili smo određeni broj djece poginulih boraca, mada je ostalo još dosta nerješenih problema i na njihovom rješavanju ćemo istrajavati u narednom periodu“, kazao je Pešikan.

Prema riječima Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja ove kategorije stanovništva u protekle dvije-tri godine bile prioritet Gradske uprave, bilo da su u pitanju porodice poginulih ili demobilisanih boraca.

„Nastojimo da kroz različite programe, u okviru zakonskih mogućnosti dajemo prioritet boračkim kategorijama i porodicama poginulih boraca. I dalje ćemo se truditi da u što skorije vrijeme riješimo sve probleme porodica poginulih“ istakao je Ćurić.

Povodom Vidovdana, krsne slave udruženja „Nasljeđe“ na Trgu slobode večeras će biti održan koncert etno grupe „Iskon“.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Danas je Vidovdan, važan datum u kolektivnoj svijesti srpskog naroda

eTrebinje

Gradonačelnica Čikaga proglasila Vidovdan praznikom grada (Foto)

eTrebinje

Veterani odlučni: Protest u Banjaluci na Vidovdan

eTrebinje

Na Klobuku održan pomen i tradicionalni čas istorije

eTrebinje

“Nasljeđe” organizuje svečanu akademiju u čast Dana VRS

eTrebinje

Udruženje “Nasljeđe”: Dan borca

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više