eTrebinje
Republika Srpska

Poziv na obostrano uvažavanje policijskih službenika i novinara

Izvor:

Fotografija:


Udruženje novinara Republike Srpske pozvalo je policijske službenike da se prema radnicima medija odnose u skladu sa zakonom, uljudno i uz puno uvažavanje, a medijske radnike da poštuju procedure i uvažavaju policijske službenike.

Udruženje novinara Srpske pozvalo je i zaposlene u medijima da prilikom rada na terenu i praćenja javnih događaja, koje obezbjeđuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, obavezno na vidno mjesto istaknu akreditaciju medijske kuće za koju rade. 

“Pozivamo policijske službenike i da prilikom rada na terenu imaju istaknut natpis sa imenom i prezimenom ili policijsku legitimaciju u skladu sa odlukom koja propisuje izgled uniforme i Zakonom o policiji Republike Srpske”, saopšteno je iz Udruženja novinara nakon sastanka sa načelnicom Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirnom Miljanović. 

Na sastanku, koji je održan nakon debate o temi “Policija i novinari na javnim skupovima: prava i obaveze”, bilo je riječi o koracima koji bi uticali na smanjenje nesporazuma i sukoba između medijskih radnika i policijskih službenika na terenu. 

Prema podacima MUP-a Srpske, u prethodnoj godini zabilježeno je pet napada na medijske radnike. 

Udruženje novinara Republike Srpske pozvalo je radnike medija da svaku prijetnju sa kojom se susretnu prijave MUP-u i Udruženju.

SRNA


Povezane vijesti

Brojni policajci 13 godina nisu bili na sistematskim pregledima

eTrebinje

Laketa: Policija sposobna da otkrije počinioce; Ćurić: Neko pokušava da destabilizuje Trebinje

eTrebinje

MUP Srpske: Apel na oprezno rukovanje petardama i pirotehničkim sredstvima

eTrebinje

Sankcije vlasnicima u čijim objektima budu organizovane proslave

eTrebinje

Trebinjska policija: Gosti prave probleme kad moraju napustiti lokale

eTrebinje

Najveća zapljena droge u jednom danu u Torontu, Dubajić krio i oružje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više