eTrebinje
Republika Srpska

Poziv na obostrano uvažavanje policijskih službenika i novinara

Izvor:

Fotografija:


Udruženje novinara Republike Srpske pozvalo je policijske službenike da se prema radnicima medija odnose u skladu sa zakonom, uljudno i uz puno uvažavanje, a medijske radnike da poštuju procedure i uvažavaju policijske službenike.

Udruženje novinara Srpske pozvalo je i zaposlene u medijima da prilikom rada na terenu i praćenja javnih događaja, koje obezbjeđuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, obavezno na vidno mjesto istaknu akreditaciju medijske kuće za koju rade. 

“Pozivamo policijske službenike i da prilikom rada na terenu imaju istaknut natpis sa imenom i prezimenom ili policijsku legitimaciju u skladu sa odlukom koja propisuje izgled uniforme i Zakonom o policiji Republike Srpske”, saopšteno je iz Udruženja novinara nakon sastanka sa načelnicom Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirnom Miljanović. 

Na sastanku, koji je održan nakon debate o temi “Policija i novinari na javnim skupovima: prava i obaveze”, bilo je riječi o koracima koji bi uticali na smanjenje nesporazuma i sukoba između medijskih radnika i policijskih službenika na terenu. 

Prema podacima MUP-a Srpske, u prethodnoj godini zabilježeno je pet napada na medijske radnike. 

Udruženje novinara Republike Srpske pozvalo je radnike medija da svaku prijetnju sa kojom se susretnu prijave MUP-u i Udruženju.

SRNA


Povezane vijesti

Trebinje: Dvoje zaposlenika dio pazara predavali na banku, dio ostavljali sebi

eTrebinje

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

eTrebinje

Mediji: Kosovska policija “lovi” Srbe i puca na njih

eTrebinje

Policajci osumnjičeni da su oplačkali migrante: Oduzeli im 700 evra?

eTrebinje

“Evo za ovu kaznu” Snimio “čašćavanje” policajca i objavio na društvenim mrežama (VIDEO)

eTrebinje

Napali policajce u Ljubinju, jednom slomili šaku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više