eTrebinje
Republika Srpska

SNSD: Politička ucjena SDA nije šifra za funkcionisanje BiH

Izvor:

Fotografija:

radovan-kovacevic-snsd

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je jedina tačna šifra za funkcionisanje dejtonske BiH dogovor i konsenzus, a da će, ukoliko se umjesto toga kao šifra pokuša unijeti politička ucjena, rezultat biti ćorsokak, nefunkcionisanje, blokada i šteta za sve i svakoga.

Kovačević je naglasio da je stav SNSD-a da je krajnje vrijeme da se izborni pobjednici i oni koji nose izborni legitimitet iz Republike Srpske i Federacije BiH i iz konstitutivnih naroda u BiH okupe za istim stolom i dođu do konsenzusa.

– Tu mislim na SNSD kao izbornog pobjednika u srpskom narodu, HDZ kao izbornog pobjednika u hrvatskom narodu i SDA koji je izborni pobjednik u bošnjačkom narodu. Oni trebaju sjesti za sto i ostaviti po strani sve ono što nije dio dogovora i konsenzusa i što na bilo koji način predstavlja nešto što spada u domen političke ucjene i konačno se dogovoriti i početi da rade ono što su građani od nas očekivali kada su nam na izborima dali povjerenje – rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da SDA, kao jedini faktor koji je u priču u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH uključio političku ucjenu, konstantno izvrće teze i za političke ucjene i blokade pokušava da optuži svakoga drugog osim samog sebe.

– To neće proći i to je jasno svima u BiH i među našim međunarodnim partnerima – kaže Kovačević.

On je rekao da oni koji posljednjih dana govore o tome da treba pokušati napraviti većinu od manjine i na prevaru koaliciju gubitnika predstaviti kao pobjednike na taj način neće prevariti SNSD i Milorada Dodika.

– Prevariće narod i građane Srpske koji su im na izborima jasno rekli šta o njima misle, a to je da oni nisu njihov izbor – istakao je Kovačević.

RTRS


Povezane vijesti

Lojalnost pod lupom: Ako uradi bilo šta mimo volje SNSD, Nešić leti iz fotelje

eTrebinje

SNSD, HDZ BiH i „osmorka“ će formirati vlast na nivou BiH

eTrebinje

SNSD i HDZ BiH nastavljaju partnerstvo na svim nivoima

eTrebinje

Stranka SNSD mijenja naziv, evo kako će se zvati

eTrebinje

SNSD podnio krivičnu prijavu protiv Vukanovića i Trivićeve

eTrebinje

CIK BiH: Dodiku najviše glasova za predsjednika RS

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više