eTrebinje
Najnovije Trebinje

Usvojen nacrt rebalansa budžeta od 32,3 miliona KM

Izvor:

Fotografija:


Skupština opštine Trebinje usvojila je Nacrt rebalansa budžeta za 2019. godinu od 32.334.000 KM, koji je od ovogodišnjeg planiranog budžeta veći za oko 5,5 miliona KM, koliko iznosi i novo kreditno zaduženje Trebinja.
Za predloženi Nacrt rebalansa budžeta glasalo je 18 trebinjskih odbornika, a četiri su bila protiv. 

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije grada Trebinja Miro Gredo objasnio je da je Nacrt rebalansa od planiranog budžeta veći za iznos kreditnog zaduženja grada. 

“Kredit iznosi 5.446.000 KM. Ovim kreditom će se finansirati kapitalne investicije grada Trebinja. Sve ovo je zbog novonastalih okolnosti i problema u Hidroelektrani `Plat` i nedostatka novca od koncesionih naknada”, rekao je Gredo. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su probleme u punjenu budžeta najviše stvorile koncesione naknade iz “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/. 

“Taj rebalans smo najavljivali i ranije zbog problema u punjenju budžeta, najveći problem je HE `Plat`, zbog te havarije ćemo izgubiti više od dva miliona KM”, dodao je Ćurić. 

Protiv Nacrta rebalansa bili su opozicionari, po dva odbornika SDS-a i PDP-a. 

Odbornik PDP-a Saša Borjan izjavio je da će se “krpljenje rupa vršiti preko leđa građana”, koji će trpjeti najveću štetu. 

Odbornik SDS-a Vidomir Begenišić smatra da će do kraja godine biti još rebalansa. 

Gradonačelnik Ćurić je poručio da to nije tačno i da se nastavljaju sve investicije, ali i započeti programi. 

“Nijedan program nećemo zaboraviti, a nećemo ni investicije prekinuti. Deficit koji se pominje neće ići iz kredita, i on će se pokriti iz redovnih budžetskih sredstava. Trebinjci probleme u budžetu neće osjetiti”, napomenuo je Ćurić. 

Odbornici su usvojili prijedlog odluke o pokriću deficita u budžetu sa stanjem na kraju prošle godine. U Odjeljenju za finansije kažu da deficit u budžetu iznosi oko milion KM. 


Povezane vijesti

Ćurić: Epidemiloška situacija bolja – ali nije vrijeme za opuštanje

eTrebinje

SDS Ćuriću: Ne sporimo da je prethodna vlast donijela regulacioni plan, ali ne vidimo razlog što ga niste izmijenili

eTrebinje

Ćurić o najavljenoj sječi parka u naselju Luč (Video)

eTrebinje

Ćurić: Projekat trebinjskog aerodroma zaživiće u narednih godinu dana

eTrebinje

Ugostiteljima rok do sutra: Ili će se strogo poštovati mjere ili se ide u zatvaranje

eTrebinje

Zbog pogoršane epidemiološke situacije strožije inspekcijske kontrole poštovanja mjera zaštite

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više