eTrebinje
Hercegovina

Termoelektrana Gacko premašila plan za mjesec jul

Izvor:

Fotografija:


Termoelektrana Gacko je u mjesecu julu proizvela 158.027 MWh električne energije, što je za 3,3 % više od plana“, rekao nam je Đorđo Milović izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE.

Poredeći rezultate sa istim mjesecom prethodne godine, proizvodnja je veća za oko 12.000 MWh a prosječna snaga na pragu TE je veća za 21 MWh ili za 10,6% u odnosu na isti prošlogodišnji period.


Milović naglašava da je povećanje snage i proizvodnje električne energije direktna posljedica kvalitetno odrađenog kapitalnog remonta.

Trenutne zalihe uglja na deponiji TE iznose oko 126.000 t a zalihe mazuta 420 t.

Prema dostupnim podacima preuzetim sa stanice za kontrolu vazduha u Gacku nije bilo prekoračenja satne i dnevne granične i tolerantne vrijednosti za sumpor dioksid (SO2) i azot dioksid (NO2). Samo jednog dana je bilo prekoračenje dnevne granične vrijednosti za PM 10 (prašina) a nije bilo prekoračenja tolerantne vrijednosti, jasan je Milović.

Radio Gacko


Povezane vijesti

Stabilan rad RiTE Gacko u martu

eTrebinje

Termoelektrana Gacko u dobrom stanju – neophodna ulaganja u Rudnik

eTrebinje

Njemačka zatvara elektrane na ugalj do 2038. godine

eTrebinje

TE Gacko ispunila godišnji plan proizvodnje

eTrebinje

Gatački rudari danas obilježavaju krsnu slavu

eTrebinje

Kapitalni remont uspješan, proizvodnja planska

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više