eTrebinje
Trebinje

Digitalni udžbenik geografije za šesti razred autora Dragoslava Banjka izučavaće i učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”

Izvor:

Fotografija:


U Republici Srpskoj će od septembra biti u upotrebi digitalni udžbenik geografije za šesti razred osnovne škole, autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka, rekao je Srni direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović.

Ristović podsjeća da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odredilo 12 “pilot” škola u kojima će od septembra u upotrebi biti digitalni sadržaji, koji će besplatno biti dostupni svim zainteresovanim na takozvanoj internet platformi za digitalne sadržaje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

On je naglasio da u upotrebi ostaju štampani udžbenici, a digitalni sadržaji su dopuna postojećem udžbeniku i služe za novi način interakcije. 

Ristović je naglasio da će sutra u tri termina u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini biti organizovana obuka nastavnika za digitalnu geografiju. 

Obuci će prisustvovati nastavnici iz osnovnih škola “Aleksa Šantić” Banjaluka, “Petar Kočić” Mrkonjić Grad, “Vuk Karadžić” Teslić, “Petar Kočić” Nova Topola kod Gradiške, “Branko Ćopić” Prnjavor, “Dositej Obradović” Prijedor, “Sveti Sava” Foča, “Jovan Dučić” i “Petar Petrović NJegoš” Istočno Sarajevo, “Jovan Jovanović Zmaj” Trebinje, “Sveti Sava” Bijeljina i “Vuk Karadžić” Zvornik. 

“Osnovne prednosti digitalnog udžbenika su njegova interaktivnost i multimedijalnost. Time daju značajnu podršku procesu razumijevanja gradiva jer povećavaju očiglednost, preciznost, konkretnost, jasnost sadržaja koji je prezentovan u udžbenicima”, rekao je Ristović. 

On kaže da je jedna od odlika ovog udžbenika to što je potpuno nov po svojoj koncepciji i sadržaju. 

“Sve poslove u vezi izrade digitalnih sadržaja udžbenika obavljaju zaposleni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, uz konsultacije sa autorima udžbenika”, rekao je Ristović i dodao da grafički dizajneri i IT stručnjaci u potpunosti osmišljavaju prezentaciju sadržaja koji prate postojeći udžbenik. 


Digitalnе sadržajе iz Gеografijе izučavaćе učеnici šеstog razrеda u osnovnim školama “Alеksa Šantić” Banjaluka, “Pеtar Kočić” Mrkonjić Grad, “Vuk Karadžić” Tеslić, “Pеtar Kočić” Nova Topola kod Gradiškе, “Branko Ćopić” Prnjavor, “Dositеj Obradović” Prijеdor, “Svеti Sava” Foča, “Jovan Dučić” Istočna Ilidža, “Jovan Jovanović Zmaj” Trеbinjе, “Pеtar Pеtrović Njеgoš” Istočno Sarajеvo, “Svеti Sava” Bijеljina i “Vuk Karadžić” Zvornik.

SRNA/etrebinje


Povezane vijesti

Iz GIK-a demantuju optužbe iznesene od strane pokreta Za pravdu i red, Banjak tvrdi da je Skupština imenovala Gradsku izbornu komisiju u skladu sa Izbornim zakonom BiH!

eTrebinje

Radio Trebinje: Sa nezaboravnim nastavnikom ĐUROM VUJOVIĆEM: I sada sam na stazi

eTrebinje

Kako pomoći djeci da shvate šta se dešava? Zašto ne mogu napolje?

eTrebinje

Sačekao vršnjaka na velikom odmoru i napao ga

eTrebinje

Povelja grada Trebinje ide Radoslavu Runjevcu

eTrebinje

Čestitka građanima povodom krsne slave grada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više