eTrebinje
Košarka

Sestre Zubac ponovo zajedno: Spremne smo za Rumuniju

Izvor:

Fotografija:


Jedne od najvećih nada bh. košarke, sestre Nikolina (21) i Dragana (18) Zubac, i u narednoj sezoni igraće zajedno, s tim da će prvi put nastupati van granica BiH.

Talentovane košarkašice u narednoj sezoni nastupaće u elitnom rangu rumunske košarke nakon što su potpisale ugovor s ekipom Tara Barsei 2011 iz Brašova.

Rođene Nevesinjke koje su odrasle u Herceg Novom ostavile su snažan pečat na bh. parketima igrajući za Mladi Krajinšik i RMU Banovići, s kojima su prošle sezone osvojile duplu krunu. Takođe, obje su imale značajne role u reprezentaciji BiH, Nikolina je već odavno u seniorskom timu, dok je Dragana ove godine zaslužila poziv u najbolju bh. selekciju. Njihov rad i trud došli su na naplatu ovoga ljeta, a od nove sezone neosporni talenat će demonstirati u inostranstvu.

“Imale smo dosta ponuda iz drugih država, ali smo se na kraju odlučile za Rumuniju, a prevagnulo je to što smo obje dobile poziv da igramo za isti klub. Radi se o ambicioznom klubu u kojem ćemo dati sve od sebe da ispunimo očekivanja i opravdamo povjerenje. Takođe, vjerujemo kako ćemo u novoj sredini još više napredovati i unaprijediti našu igru”, kaže Nikolina, jedna od najkorisnijih igrača bh. prvenstva u prošloj sezoni.

Zadovoljstvo što će ponovo igrati sa starijom sestrom nije krila ni Dragana, koja je i ovoga ljeta skrenula pažnju sjajnim izvedbama u juniorskoj reprezentacija BiH. Mlađa sestra Zubac je bila najbolji strijelac Evropskog prvenstva održanog u Sarajevu. Prosjekom od 18,3 poena i 6,9 skokova po susretu potvrdila je status jedne od najtalentovnijih košarkašica na ovim prostorima.

“Presretna sam što ću i dalje svlačionicu dijeliti sa sestrom. Ona je meni veliki oslonac, mnogo smo vezane jedna za drugu. Isto tako dosta dobro sarađujemo na terenu i jedva čekamo da pokažemo šta znamo u mnogo jačoj ligi nego što je naša. Vjerujem da smo napravile pravi izbor, te da će ovo biti veliki iskorak u našim karijerama”, istakla je Dragana.

Sjajne “zmajice” će se novoj ekipi priključiti naredne sedmice, a do tada vrijedno treniraju kako bi što spremnije dočekale početak priprema. Inače, prvenstvo u Rumuniji starta u oktobru.

“Jedva čekamo da krenemo s pravim radom. Spremne smo za sva iskušenja i izazove koji nas očekuju”, poručile su za kraj ambiciozne sestre Zubac.

Edin Spržo/Nezavisne novine


Povezane vijesti

Otkaz nevesinjskom policajcu: Osumnjičen za lažiranje otmice

eTrebinje

Kod Nevesinjaca nađena veća količina oružja i municije

eTrebinje

Nevesinjac uhapšen zbog pokušaja ubistva

eTrebinje

Sljedeće godine izgradnja solarnih elektrana u Nevesinju

eTrebinje

Nevesinjac uputio prijetnje po život sugrađaninu

eTrebinje

Meso krao od rođaka i (pro)davao pašenogu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više