eTrebinje
Umjetnost i kultura Najnovije Trebinje

Završen 2. festival klasične muzike “Music and more Summerfest”

Izvor:

Fotografija:


Koncertom u trebinjskom Kulturnom centru, završen je Drugi festival klasične muzike “Music and more Summerfest”, koji je i ove godine privukao veliku pažnju publike i izazvao oduševljenje svih onih koji su posjećivali koncerte.

Na koncertu se predstavio orkestar MMSF sa interesantnim kompozicijama filmske muzike kompozitora Nikolasa Flađela, Ionela Petroija, Šostakovića, te Betovenov 4. klavirski koncert prvi stav i predivna serenada za gutače Čajkovskog.

Direktor festivala Tatjana Ranković rekla je da će Trebinje i dogodine biti domaćin festivala, a da će, nakon sedam dana odmora, početi sa radom za pripremanje sljedećeg festivala.

“Bilo je dosta novina u odnosu na prošlu godinu. Tu su bili koncerti u Dubrovniku u crkvi Svetog blagovještenja, vili Lastva, a tu je bila i baletska kompanija iz Kalifornije na početku festivala, kao i donatorsko veče za kupovinu koncertnog klavira za Trebinje. Pozvala bih sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu akciju”, istakla je Rankovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je ovaj festival, koji drugu godinu zaredom doprinosi prepoznatljivosti Trebinjskog kulturnog ljeta, prerastao u manifestaciju od velikog značaja za naš grad, a da je entuzijazam direktora Tajne Ranković vidljiv na svakom koncertu, pripremama i razgovoru sa njom.

“Zato moram posebno da naglasim da će Grad Trebinje i ubuduće pomagati ovu manifestaciju, jer je naše opredjeljenje Trebinje-grad kulture, koje se svojim kulturnim sadržajima ističe iznad drugih sredina”, naveo je Ćurić.

On je istakao da mu je drago što je svaki nastup ovih velikih umjetnika ispraćen velikom posjtom i gromoglasnim aplauzom trebinjske publike, ali i brojnih gostiju koji borave u našem gradu.

Gradonačelnik je ovu priliku iskoristio da Rankovićevojoj uruči skromne poklone kao znak zahvalnosti – maketu violine, uokvirenu fotografiju sa kadrovima koncerta sa Crkvine i cvijeće.

Pokrovitelj festivala bio je Grad Trebinje.

KC/etrebinje


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više