eTrebinje
Najnovije Košarka Sport

Argentina u polufinalu Mundobasketa, Srbija ide kući!

Izvor:

Fotografija:


Кošarkaška reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Кini, od selekcije Argentine (97:87). Po četvrtinama 25:23, 29:26, 14:18, 29:20.

Srbija ide kući! Odnosno, čeka je borba od petog do osmog mjesta, što prije ovog takmičenja se smatralo velikim neuspjehom, a takva konstatacija ostaje i poslije ovog bolnog poraza.

Poslije sjajnog starta i četiri pobjede (Filipini, Angola, Italija, Portoriko), uslijedla su dva hladna tuša, prvo Španija u grupi za prvo mjesto, koje bi donijelo lakšeg protivnika, a onda i u meču koji određeuje put za medalju, ili vodi kući. Argentina je bila bolja tokom cijelog meča, imala konstatnu prednost, istina ne veću od 5-6 poena, koja je bila na strani “gaučosa” manje -više tokom cijelog meča.

Argentina tako ide u polufinale na megdan pobjedniku meča SAD – Francuska, dok će Srbija kući, i bez olimpijske vize, koja je bila primarni cilj Mundobasketa.

Izuzev donekle Jokića, Bogdanovića i Bjelice u Srbiji nije bilo raspoloženog igrača, dok je Argentina imala široku lepezu, koju su predvodili “neuništivi” Skola, i sjajni plejmejker Кampaco sa 18 poena, 6 skokova i 12 asistencija, a i te kako su svoj doprinos dali Laprovitola, Garino, Dek….

Drugo četvrtfinale igraju Španija i Poljska, a sutra su na programu preostala dva, spomenuti SAD – Francuska i Australija – Češka.

RTRS


Povezane vijesti

U Beogradu skup protiv nasilja, desetine hiljada ljudi u šetnji, blokade Gazele i Brankovog mosta

eTrebinje

Vlahovićeve majstorije za krucijalna tri boda Srbije

eTrebinje

Haos u Skupštini Srbije: Tvrdio da ne prozivaju prisutne pa iskočio ispod klupe (VIDEO)

eTrebinje

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje (VIDEO)

eTrebinje

Srpska svetinja u kojoj se nalaze mošti tri potomka Nemanjića: Skrivena od radoznalih pogleda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više