eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinjska Boračka organizacija obilježila krsnu slavu – Mitrovdan

Izvor:

Fotografija:

TРЕБИЊЕ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Требињска Борачка организација обиљежила је крсну славу Борачке организације Републике Српске - Митровдан полагањем цвијећа на Споменик браниоцима Tребиња и парастосом погинулим борцима који је служен у Цркви Светог цара Лазара у овом граду.

Trebinjska Boračka organizacija obilježila je krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdan polaganjem cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja i parastosom poginulim borcima koji je služen u Crkvi Svetog cara Lazara u ovom gradu.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga rekao je novinarima da je Mitrovdan značajan datum za Hercegovinu, posebno za Nevesinje, gdje su 1992. i 1994. odigrane dvije velike mitrovdanske bitke i gdje je najveći udar neprijateljskih snaga – Hrvata i muslimana bio na pravcu Nevesinjske brigade.

“Čestitam svim borcima, članovima Boračke organizacije Republike Srpske krsnu slavu – Mitrovdan i želim im mnogo zdravlja. Nadam se da ćemo Mitrovdan slaviti u miru još dugo godina i da će to preuzeti naši nasljednici”, rekao je Bodiroga.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak rekao je da grad i gradska Boračka organizacija imaju isti cilj – da pomognu ostvarivanju prava demobilisanim borcima, članovima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Grad Trebinje realizuje više projekata podrške porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca koji su bez posla i uvjeren sam da će takve aktivnosti biti nastavljene”, rekao je Banjak.

Banjak je istakao značaj današnjeg datuma, rekavši da su pripadnici nevesinjske brigade, ali i uz podršku ostalih jedinica Hercegovačkog korpusa, zajedničkim naporima uspjeli da zaustave brojčano mnogoljudnijeg neprijatelja koji je uz to bio i izuzetno dobro naoružan.

“Uspjeli su da sačuvaju ne samo Nevesinje, nego i istočnu Hercegovinu u cjelini”, rekao je Banjak.

U okviru obilježavanje krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske u Trebinju jutros je organizovan školski čas za srednjoškolce, dok su predstavnici gradske Boračke organizacije i Gradske uprave Trebinje obišli Spomen-sobu.

Slavski kolač slomljen je u prostorijama gradske Boračke organizacije.

SRNA


Povezane vijesti

Neslaganja trebinjskog BORS-a i gradskog Odjeljenja za boračku i socijalnu zaštitu: Problematika boračke populacije viđena iz dva ugla

eTrebinje

Vladika Dimitrije: Junaštvom i čojstvom sačuvati sjećanje na pretke

eTrebinje

Pravoslavni vjernici slave Mitrovdan

eTrebinje

Dejan Bodiroga od sutra novi predsjednik Evrolige

eTrebinje

Mitrovdan u Trebinju: Pomen i cvijeće za poginule saborce

eTrebinje

Liturgijom počelo obilježavanje Dana opštine Nevesinje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više