eTrebinje
Najnovije Trebinje

Usvojen Nacrt budžeta za iduću godinu od 32.390.000 KM

Izvor:

Fotografija:


Skupština grada Trebinja usvojila je danas Nacrt budžeta za iduću godinu od 32.390.000 KM, od čega će za kapitalne investicije biti utrošeno oko 8,5 miliona KM.
Ukupan iznos kapitalnih ulaganja predviđenih Nacrtom budžeta je 8.463.200 KM, od čega Odjeljenje za prostorno uređenje realizuje 6.556.500.

Taj iznos se odnosi na nekoliko kapitalnih investicija, između ostalog, na učešće u zgradi Gimnazije 843.000 KM, izgradnju poslovnog objekta na Trgu slobode 330.000 KM, te izgradnju duhovnog centra u Mrkonjićima 900.000 KM.

Sredstva budžeta čine prihodi od 24.309.860 KM, transferi 697.175 KM, primici za nefinansijsku imovinu 2.890.000 KM, primici od finansijske imovine od 1.165 KM, primici od zaduživanja 3.929.500 i ostali primici 562.300 KM.

Raspodjela je izvršena na tekuće rashode od 21.651.200 KM, transfere između i unutar jedinica vlasti 45.000 KM, budžetsku rezervu 20.000 KM, izdatke za nefinansijsku imovinu 8.570.500 KM, izdatke za otplatu dugova 1.541.000 KM i ostale izdatke 562.300 KM.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Trebinja Vidomir Begenišić rekao je novinarima da se glavne primjedbe ove stranke na Nacrt budžeta za 2020. odnose na izdvajanja za javne ustanove, gdje su, kako kaže, izdaci za bruto plate povećani u odnosu na rebalans ovogodišnjeg budžeta.

On je kao primjedbu naveo i to što nisu planirana sredstva ni za jednu visokoškolsku ustanovu na području Trebinja.

Begenišić je u vezi sa planom kapitalnih ulaganja predviđenim Nacrtom budžeta rekao da bi više sredstava trebalo uložiti u infrastrukturne projekte koji će biti vidljivi svima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je dosta novca izdvojeno za infrastrukturne projekte, kao i za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja.

“Infrastruktura je značajna, više od osam miliona KM se izdvaja za nju. Vodilja nam je srednjoročni plan kapitalnih investicija koji smo usvojili prije dvije i po godine, moramo da se držimo toga što smo rekli. Određeni broj projekata je u izradi”, naveo je Ćurić.

On je rekao da projekti treba da budu prioritet i podsjetio na značajne koji su u toku, kao što su uređenje Starog grada, te gradnja duhovnog centra u Mrkonjićima.

Ćurić je rekao da je usvojeni Nacrt budžeta stigao na prijedlog mjesnih zajednica, nadležnih odjeljenja, te je u okviru prihoda napravljen plan.

Komentarišući primjedbe opozicije za izdvajanja za bruto plate zaposlenih u javnim ustanovama, Ćurić je rekao da je sve u skladu sa pravilnicima o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

On je pojasnio da se povećanje iznosa za bruto plate javnih ustanova odnosi na izdvajanja za radnike koji će mijenjati one koji su na porodiljskom bolovanju, te na pripravnike koje će pojedine ustanove angažovati posredstvom programa Zavoda za zapošljavanje.

Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su usvojili i izmjene dijela zoning plana “Novo Trebinje” kojima je planiran prostor za slobodnu poslovnu zonu, te odluku o pristupanju izmjeni dijela regulacionog plana “Južni gradski izlaz”.

SRNA


Povezane vijesti

Partije iz budžeta “izvukle” 335 miliona KM

eTrebinje

Budžeti nikad puniji, narod sve siromašniji

eTrebinje

Usvojen najveći budžet u istoriji Trebinja

eTrebinje

Skromni budžeti diktiraju pravila: Slavske trpeze zbog KORONE I BIJEDE svedene na jedan sto

eTrebinje

U Bileći budžet opštine oštetili za 47.250 KM

eTrebinje

Usvojen plan kapitalnih investicija od 387 mil KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više