eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Osnovan novi Upravni odbor Fondacije “Sveti Vukašin”

Izvor:

Fotografija:


Novi Upravni odbor Fondacije „Sveti Vukašin“, koja je osnovana odlukom Upravnog odbora Eparhije Zahumsko-Hercegovačke i primorske 2011. godine, konstituisan je 27. 11. 2019. godine. Tim povodom, Episkop ZHiP Gospodin Dimitrije organizovao je, dana 4. 12. 2019. godine, prijem za članove prethodnog i novog saziva Upravnog odbora Fondacije, kao i predstavnike opština i grada naše Eparhije.  

Zahvalivši se članovima prethodnog saziva Upravnog odbora Fondacije, predstavnicima vlasti opština i grada naše Eparhije, pri tom ističući istrajnost opštine Kalinovik i načelnice te opštine, Gđe Mileve Komlenović u omogućavanju i raspodjeli sredstava za rad Fondacije, te brojnim donatorima, Vladika Dimitrije je istakao da Fondacija nastavlja sa radom proširujući svoje djelatnosti, a pri tom ne zaboravljajući svoju prvobitnu ideju – pomoć i podrška natalitetu u Hercegovini.

Pozivajući sve da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos nastavku humanitarnih aktivnosti, Vladika je sve prisutne uputio na riječi iz Poslanice Svetog Aposotla Jakova:

„Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima vjeru a djela nema? Zar ga može vjera spasti?

Ako, na priliku, brat ili sestra goli budu, ili nemaju šta da jedu,
I reče im koji od vas: Idite s mirom, grijte se, i nasitite se, a ne da im potrebe tjelesne, šta pomaže?
Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.“

Sa željom da naša djela budu slika naše vjere, prisutni su se razišli obećavajući aktivno učešće i pomoć u radu Fondacije.

EPZHIP


Povezane vijesti

Episkop Dimitrije: Kucnuo je čas za kapelu na Lovćenu, ali da nikom ne bude na poniženje

eTrebinje

Vladika Dimitrije pozitivan na koronu

eTrebinje

Posjetite humanitarni Božićni bazar koji organizuje fondacija “Sveti Vukašin”

eTrebinje

Fondacija Sveti Vukašin poziva djecu na bazen “Bregovi” da učestvuju u sportskim takmičenjima

eTrebinje

Vladika Dimitrije i načelnik Milinković o uređenju hrama i trga u Gacku

eTrebinje

Vladika Dimitrije i volonteri Eparhije na kovid odjeljenju

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više