eTrebinje
Trebinje

Ćurić – U 2019. počela realizacija više važnih projekata, i 2020. u znaku investicija

Izvor:

Fotografija:

mirko-curic-trebinje

Gotovo svi projekti planirani za 2019. godinu na području Grada Trebinja, u proteklih 12 mjeseci su ostvareni ili je počela njihova realizacija, smatra gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. Osim kreditnih sredstava, u narednoj godini jedna četvrtina budžeta trebalo bi da bude usmjerena u kapitalne investicije.

Pored izvjesnih teškoća u vezi sa ostvarenjem planiranog budžeta, ne možemo da budemo nezadovoljni onim što je u 2019. godini realizovano na području Grada, smatra gradonačelnik Mirko Ćurić.Važno je da se ostvaruje srednjoročni plan kapitalnih investicija, i da se nije odustalo ni od jednog planiranog projekta – ocijenio je Ćurić, koji izdvaja nekoliko ključnih investicija.

– Početak gradnje duhovnog centra u Mrkonjićima je svakako najznačajniji projekat koji smo započeli, a zatim i uređenje tržnice – naglasio je Ćurić.

Nastavljeni su programi usmjereni ka podršci mladima; redovno se stipendiraju studenti, posebno oni koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja. Najbolji među njima nagrađeni su ekskurzijom, a novčane naknade dobijaju i đaci sa seoskog područja.

Grad Trebinje prvi je počeo i gradnju zgrade u kojoj će mladi bračni parovi moći da kupe stan po povoljnim uslovima.

– Ekonomska cijena je 1.800 maraka, a mi smo to sveli na 1.200 maraka – rekao je Ćurić.

Kada je riječ o planovima za narednu godinu, posebno je značajna izrada strategija razvoja turizma do 2030. godine, za šta je planirano oko 90.000 maraka. Time će se dodatno definisati i utvrditi smjernice razvoja turizma, kao jednog od temelja privrede grada Trebinja i okoline.

RTRS


Povezane vijesti

SDS Ćuriću: Ne sporimo da je prethodna vlast donijela regulacioni plan, ali ne vidimo razlog što ga niste izmijenili

eTrebinje

Ćurić o najavljenoj sječi parka u naselju Luč (Video)

eTrebinje

Ćurić: Projekat trebinjskog aerodroma zaživiće u narednih godinu dana

eTrebinje

Ugostiteljima rok do sutra: Ili će se strogo poštovati mjere ili se ide u zatvaranje

eTrebinje

Zbog pogoršane epidemiološke situacije strožije inspekcijske kontrole poštovanja mjera zaštite

eTrebinje

Ćurić: Kako će Vukanović pogledati u oči porodicama Ćurić u Trebinju?

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više