eTrebinje
Ostali sportovi

Helena i Uroš “zlatni” u Sarajevu

Izvor:

Fotografija:


Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu 07.12.2019 održan je X Međunarodni plivački miting  „Novi Grad“ 2019. Organizator ovog prestižnog plivačkog takmičanja bio je Plivački klub „Novi Grad“ Sarajevo sa suorganizatorom Olimpijskim bazenom „Otoka“.

Takmičenje na „Otoci“ održano je na 25m bazenu u sedam starosnih kategorija. Ušešće, na ovogodišnjem Kupu Novi Grad,  je uzelo  464 plivača iz 29 klubova sa prostora Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Klub Vodenih Sportova „Leotar“ na takmičenju u Sarajevu učestvovao je sa dvanaest  plivača, Ana Maksimović (2011), Igor Kundačina (2008), Risto Popovac (2008), Filip Tasovac  (2008), Iva Maksimović (2007), Ognjen Ćurić (2007), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Filip Piljević (2005),  Jovan Vukoje (2005), Kristina Piljević (2003) i Uroš Kundačina (2000).

Plivači KVS „Lotar“ na ovogodišnjem MPM „Novi Grad“  predstavili su se u sjajnom svjetlu plivajući svoje lične rekorde. Od 29 klubova plivači KVS Leotar po statistici osvojenih medalja su zauzeli  10. mjesto i po ovoj statistici KVS Leotar  je bio najuspješniji klub od sedam klubova sa prostora Republike Srpske.

Od plivača KVS Leotar na Olimpijskom bazenu „Otoka“, po osvojenim medaljama,  posebno su se istakli Uroš Kundačina sa četri osvojene medalje i Helena Lakić sa dvije osvojene medalje . Uroš se „okitio“ zlatom u disciplini 100m prsno , srebrene medalje osvojio je u disciplinama 50m prsno i 50m delfin dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 100m mješovito. Helena Lakić osvojila je zlato na 50m leđno dok je u duplo dužoj disciplini 100m leđno osvojila srebrenu medalju. Pored osvajača medalja i ostali plivači KVS „Leotar“ na Otoci su plivali u svom najboljem izdanju i nastavili sa napredkom u svojim disciplinama i rezultatima. Pohvalio bih nastup svih naših plivača na ovogodišnjem jubilarnom Kupu „Novi Grad“. Plivali su svoje lične rekorde a pred njima su, do kraja godine, još par iskušenja u vidu takmičenja kao i nastavak treninga na zatvorenom bazenu „Grada Sunca“.   Siguran sam da će i na predstojećim takmičenjima naši plivači postizati svoje lične rekorde i donijeti nova odličja u naš grad. – ističe , Veljko Piljević, trener u KVS Leotar

etrebinje


Povezane vijesti

Lana Pudar juniorska prvakinja Evrope na 100 metara leptir

eTrebinje

Bogojavljenje – Trebinje (Video)

eTrebinje

Putin zaronio u ledenu vodu povodom Bogojavljenja

eTrebinje

Liturgijom, litijom i plivanjem za časni krst Trebinjci sutra obilježavaju Bogojavljenje

eTrebinje

Helena Lakić, dvostruki, seniorski vicešampion Srpske u plivanju

eTrebinje

Izložba fotografija povodom 70 godina plivačkog sporta u Trebinju (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više