eTrebinje
Republika Srpska

Rudo dobilo “srce”

Izvor:

Fotografija:


Prvi put je u Rudom, u parku između Hotela Rudo i Doma kulture, na trgu Oslobođenja, gde se nalazi i spomenik „Prvoj proleterskoj NOU brigadi“, Rudo dobilo „srce“ .

Veruje se da su Ruđani uvek volili i ono bivše Rudo izgrađeno 1555. godine na levoj obali Lima, koje je nabujala reka odnela 1896, ali i ovo sadašnje Rudo izgrađeno odmah nakon „povodnje“, na uzvišenju desne obale Lima.

No bilo kako bilo, sad nakon 464 godine, prvi put je u Rudom, u parku između Hotela Rudo i Doma kulture, na trgu Oslobođenja, gde se nalazi i spomenik „Prvoj proleterskoj NOU brigadi“, Rudo dobilo „srce“.

Deo je to šireg projekta ozelenjivanja Rudog sadnicama kestena u zamenu za neka ostarela stabla, u čiji projekat su se uključili predstavnici NVO, lokalna uprava sa svojim ustanovama i radnici komunalnog preduzeća „Usluga“. Za sada se sve odvija po onoj „od srca-srcu“.

novosti.rs


Povezane vijesti

Predloženo raspuštanje skupština opština Rudo i Teslić

eTrebinje

Slavko u školi dočekan aplauzom

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više