eTrebinje
Trebinje

Sud naložio da se Bojan Šapurić vrati na mjesto potpredsjednika Skupštine grada

Izvor:

Fotografija:


Okružni sud u Trebinju utvrdio je da je Skupština grada napravila propuste prilikom razrješenja Bojana Šapurića sa mjesta potpredsjednika Skupštine, a u lokalnom parlamentu kažu da presuda još nije stigla do njihove stručne službe.

Šapurićev advokat Mira Vučinić je na današnjoj konferenciji za novinare rekla da je Okružni sud u Trebinju 29. novembra donio presudu kojom je uvažena Šapurićeva tužba i osporavaju akti Skupštine grada po kojima je razriješen funkcije potpredsjednika.

“Naša tužba je uvažena, osporeni akti su poništeni, što vodi ka tome da se predmet vraća u ono stanje u kome se nalazio prije njihovog donošenja. To praktično znači da se ovo cijelo vrijeme Šapurić može smatrati potpredsjednikom Skupštine grada”, istakla je Vučinić.

Šapurić, odbornik DNS-a, kaže da je ovom tužbom želio da dokaže da odluka o njegovoj smjeni nije u skladu sa zakonom i da nije bilo propusta u njegovom radu, kako je navedeno u odluci o razrješenju.

“Ovdje je prekršen Zakon o funkcionerima, Zakon o lokalnoj samoupravi o Poslovnik Skupštine grada Trebinja”, rekao je Šapurić.

Šapurić je istakao da je u skupštinskoj odluci navedeno da je razriješen zbog većih propusta u radu, dodavši da nije bilo rasprave o tome, kao ni utvrđeno činjenično stanje kada, gdje i koji su propusti učinjeni.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak kaže da ova presuda još nije stigla do stručne službe, ali da će je pravnici razmotriti i odlučiti dalje korake, kada bude dostavljena.

“Sama procedura donošenja odluke je sigurno bila u skladu sa zakonom. Naravno, postavlja se uvijek pitanje da li je predlagač na adekvatan način pripremio dokumentaciju, ali na to se ne može direktno uticati”, rekao je Banjak.

On je ukazao da je mjesto skupštinskog funkcionera nešto što odobravaju odbornici.

“Možemo da dođemo u situaciju da sud naloži povratak na to mjesto, ali da biste ostali tu potrebno je da imate podršku skupštinske većine”, kaže Banjak.

Odbornik DNS-a Bojan Šapurić sa mjesta potpredsjednika Skupštine grada Trebinja smijenjen je 23. maja odlukom skupštinske većine.

SRNA


Povezane vijesti

Bojan Šapurić potpredsjednik NDP -a

eTrebinje

Predsjednik GO NDP-a Trebinje Bojan Šapurić najavio tu\bu protiv Nebojše Vukanovića

eTrebinje

Pologoš bez mandata – Šapurić ulazi u skupštinske klupe

eTrebinje

Smijenjen potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više