eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Ljubinjac Draško Sikimić u trci za Ninovu nagradu

Izvor:

Fotografija:


Prvi roman Ljubinjca Draška Sikimića „Čvor na omči“ kratko je predstavljen i pohvaljen na portalu Radio Trebinja, odmah po izlasku iz štampe, u oktobru prošle godine – a sada je objavljeno da je ušao u širi izbor za ovogodišnju Ninovu nagradu.

Od lanjskih, blizu 200 objavljenih romana, „Čvor na omči“ sada je među 32 najbolja, po mišljenju žirija. Još uži izbor – od 10 kandidata – za ovu najugledniju književnu nagradu, žiri će objaviti narednih dana.

Govoreći svojedobno na beogradskoj promociji Sikimićevog romana, Ivan Milenković, filozof i književni kritičar, jedan od članova ovogodišnjeg Ninovog žirija, nazvao ga je pravom majstorijom, ističući da pisac s rafiniranim smislom za humor, vlada rečenicom, zna šta će sa njom: umije da ulančava rečenice na način da vas uvuče u priču i da potom tu priču više ne ispuštate iz ruku…

Nadasve, zaključio je Milenković, „u romanu mora da se dogodi nešto zbog čega mi čitaoci znamo zašto je taj roman napisan. Roman mora da ima razlog. Draško Sikimić pruža razlog zašto piše ovaj roman. Kada se spoje ova četiri elementa, tada dobijate majstoriju koja se zove ‘Čvor na omči'“.

Draško Sikimić  rođen je  22. marta 1984. u Ljubinju, gdje i danas živi.

Beogradski izdavač „LOM“ mu je prije ovog romana, objavio i tri zbirke poezije: „Smotuljci“ (2016), „Ogrebotine“ (2017) i „Moje kosti ujedaju“ (2018).

radiotrebinje.com


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više