eTrebinje
Trebinje

Prevoz do Mrkonjića obezbijeđen: U nedjelju „Svetovasilijevska litija“ za odbranu svetinja

Izvor:

Fotografija:


Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, sa blagoslovom episkopa Dimitrija, u nedjelju, 9. februara, organizuje „Svetovasilijevsku litiju“ od Mrkonjića do Trebinja.

Molitvenim hodom od rodnog sela Svetog Vasilija Ostroškog do grada, dugim oko 30 kilometara, Trebinjci i Hercegovci poslaće poruke podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori u odbrani svetinja.

U 9 časova služiće se sveta liturgija u hramu Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog u Mrkonjićima, a u nastavku službe biće organizovana molitvena litija ka sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, gdje će u 18 časova biti služen moleban.

Prevoz do Mrkonjića je obezbijeđen, a autobusi polaze u 9 časova sa parkinga u krugu bivše kasarne.

Iz naše eparhije pozivaju učesnike da budu „mirni, dostojanstveni i molitveni“, kako i priliči litijama za odbranu svetinja, te da od kuće ponesu samo ikonu, koju će na litiji nositi.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Mrkonjići – misionarsko mjesto brojnih poklonika

eTrebinje

Oskrnavljeno groblje u rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog

eTrebinje

Mrkonjići sabrali Hercegovce i dijasporu

eTrebinje

Mrkonjići proslavljaju Svetog Vasilija

eTrebinje

Patrijarh Porfirije u Mrkonjićima: Sveti Vasilije nas čuva i moli se za sve nas

eTrebinje

Ovdje se rodio čudotvorac: Pogledajte kuću Svetog Vasilija Ostroškog (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više