eTrebinje
Hercegovina

U Čemerskom Osoju kod Gacka ukraden transformator

Izvor:

Fotografija:


U petak 14. februara, po prijavi mještana Čemerskog Osoja da je tokom noći došlo do nestanka električne energije, radnici Elektro Gacka su u podne tog dana ustanovili da nije u pitanju kvar već otuđenje transformatora na trafo-stanici, potvrdio je Radio Gacku rukovodilac ovog preduzeća Aleksandar Rašević.

Rašević ističe da su krađu odmah prijavili policiji, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta i uzela izjave mještana, tako da je istraga u toku.

Iz matičnog preduzeća u Trebinju odmah je obezbijeđen novi transformator, koji je postavljen u subotu ujutro, kada su potrošači dobili električnu energiju.

Ovom krađom  ZP „Elektro-Hercegovina“ je oštećeno za 5 hiljada KM, a ono što posebno čudi jeste činjenica da je težina ukradene trafo opreme oko 400 kilograma.

Rašević ističe da je ovo morao učiniti neko iskusan, jer je teško uraditi ovako nešto dok je trafo-stanica pod naponom. Od starijih kolega dobio je potvrdu da se ovakve stvari nisu dešavale ni tokom rata, kada su zabilježene krađe ovog tipa ali samo iz magacina.

Iako na Čemerskom Osoju ima malo mještana (prijavljeno je 8 potrošača, ali u zimskom periodu ih je od 1 do 2), u Elektro Gacku se nadaju da će policijska istraga dati rezultata, jer je skoro nemoguće da niko ništa nije čuo.

Posebno se nadaju otkrivanju počinilaca iz razloga da se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Gačani zadivili: Skokovi na jezeru Klinje okupili preko 700 posjetilaca

eTrebinje

Kod gacka pronađeni ostaci crkve koju je sagradila jelena lazarević

eTrebinje

Simbol Gacka: Zaštićeno i uređeno brdo Gat da bude turistički prepoznatljivo

eTrebinje

„Trka solidarnosti“ u Gacku za porodice Šotra i Manigoda

eTrebinje

Nove kuće za dvije porodice čiji su domovi stradali u požaru (Video)

eTrebinje

POŽAR U GACKU Nakon roštiljanja izgorjele dvije kuće (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više