eTrebinje
Republika Srpska

“Vučić je u teškim trenucima uz Srbe ma gde se nalazili”: Poslanik Goran Selak o podršci predsednika Srbije RS

Izvor:

Fotografija:


Odluka Ustavnog suda BiH udar na suverenitet i integritet Republike Srpske

NARODNI poslanik u Skupštini Republike Srpske Goran Selak izrazio je zadovoljstvo što Srbi u Republici Srpskoj imaju u svakom teškom trenutku podršku rukovodstva Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

– Jasan nam je stav da se Vučić neće mešati i narušavati integritet BiH, ali je jasno pokazao da vodi računa o Srbima ma gde se oni nalazili. Srbija i RS imaju sporazum o paralelnim vezama koji nama garantuje sigurnost, rekao je Selak za Pink.

Prema njegovim rečima, visoki predstvanici BiH su, kako im se smanjivao uticaj, osmislili drugi način kako će Srbima u RS uzimati deo nadležnosti putem Ustavnog suda.

Kako je naveo, sudije koje postavlja predsednik Evropskog suda za ljudska prava rade protiv intersa Srba, a čak ima i informacija da su ta trojica sudija na nekim platnim spiskovima kod nekih bošnjačkih struktura.

-Mislim da udaraju na integritet jedne zemlje. Njihov zadatak je da vode računao ustavnoj nadležnosti Republike Srpske i BiH i da štite ustav BiH, koja je sastavljena od dva entiteta i tri naroda. Poslednja odluka je mešanje u interese i Ustav RS. Drago nam je da imamo u svakom teškom trenutku podršku rukovodstva Srbije i predsednika Vučića – rekao je Selak.

Prema njegovim rečima, kada je god Srbima teško Vučić je tu da ih zaštiti.

– Sporna odluka Zakona o poljoprivrednom zemljištu kaže da će zemljište koje je usvojini Republike Srpske, a to je 94.000 hektara knjižiti na BIH, a Dejtonski mirovnim sporazumom je predviđeno da 51 odsto teritorije preipada BiH, a 49 odsto RS – rekao je Selak.

Naglasio je da je to udar na suverenitet i integritet RS.

Novosti


Povezane vijesti

Loše upakovana šarena laža

eTrebinje

“Gdje je Dom penzionera u Ljubinju?” Poslanici SPS pitaju ministra Milunovića gdje je potrošeno tri miliona KM

eTrebinje

Treba nam savez onih koji hoće bolju Republiku Srpsku

eTrebinje

REKORDER MEĐU SOCIJALISTIMA Selak osvojio više pojedinačnih glasova nego cijela odbornička lista SP

eTrebinje

Iz SPS poručili: Ostajemo u koaliciji sa SNSD-om

eTrebinje

SMIJENJENI GORAN I MARINA SELAK: Vlada Republike Srpske donijela odluku na vanrednoj sjednici

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više