eTrebinje
Najnovije Hercegovina

UGIP Hercegovina gradi kuću osmočlanoj porodici Makera iz Ljubinja

Izvor:

Fotografija:


Udruženje građana i privrede Hercegovine obezbijedilo je finansijska sredstva za gradnju kuće višečlanoj porodici Gojka Makere iz Ljubinja koja bi trebalo da bude završena ove godine.

Gojko i Dušica Makera su roditelji šest sinova i do sada su živjeli kao podstanari, a ovo je prvi put da im neko ponudi bilo kakvu pomoć.

Kuća sa dva sprata gradiće se u naselju Vinogradi u Ljubinju, a u toku je rješavanje građevinske dozvole, nakon čega će početi izgradnja.

Inicijator akcije je predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja Luka Petrović koji je istakao da je Udruženje građana i privrede Hercegovine prepoznalo prioritete, te da novac odlazi u prave ruke.

„Drago nam je što će porodica Makera konačno dobiti krov nad glavom i svojim sinovima obezbijediti sigurniju budućnost“, istakao je Petrović za Srnu i dodao da će Udruženje nastaviti da radi na ovakvim ili sličnim akcijama.

Gojko Makera rekao je da je njegova porodica podstanar već 15 godina, naglasivši da im niko do sada nije ponudio sličnu pomoć.

„Veoma sam iznenađen i srećan što je neko prepoznao naše potrebe, jer na ovaj način rješavamo jedno od, za nas, najvažnijih životnih pitanja“, kaže Makera i dodaje da ga je prvi kontaktorao Petrović i ponudio rješenje stambenog pitanja.

On ističe da je ovo primjer kako se na konkretan način može pomoći građanima i izražava nadu da njegova porodica neće biti jedini slučaj čije su potrebe prepoznate.

Makera radi kao autoprevoznik, a njegova 34-godišnja supruga je nezaposlena.

SRNA


Povezane vijesti

PETROVIĆ: Pomoći svima koji zbog mjera prevencije ne mogu da rade, TRAŽITI ALTERNATIVE dok traje izolacija (AUDIO)

eTrebinje

UGIP: Više mjera i preporuka u cilju zaštite građana i privrede

eTrebinje

UGIP Hercegovine: Vukanović plasira neistine i podvale u javnost

eTrebinje

UGIP Hercegovina: Na zlodjela crnogorskih vlasti odgovoriti slogom naroda s obje strane granica

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više