eTrebinje
Najnovije Trebinje

Petrović: Osnažiti energetiku na Balkanu (Foto)

Izvor:

Fotografija:

ТРЕБИЊЕ, 5. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Српске Радован Вишковић, генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић на самиту "Енергетска будућност западног Балкана".

Generalni direktor preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović istakao je da će sa samita “Energetska budućnost zapadnog Balkana”, koji se održava u Trebinju, biti poslata važna poruka – da komunikacijom i saradnjom treba osnažiti energetiku na Balkanu.

Petrović je novinarima rekao da je važno da to osnaživanje bude na dobrobit građana i za stabilnost energetskih kompanija na ovim prostorima.

On je naveo da će na energetskom samitu u Trebinju biti održano devet panela na kojima će govoriti stručnjaci iz ove oblasti.

Petrović je rekao da će u narednih 10 godina biti izgrađeni novi objekti na teritoriji Republike Srpske koji će omogućiti proizvodnju 1.000 megavata struje iz obnovljivih izvora energije, te da će svi biti rađeno u skladu sa svjetskim standardima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je organizatorima što su odabrali Trebinje kao mjesto gdje će se održati samit, istakavši da je ovaj grad idealna lokacija za to.

On je naveo da je energetika jedna od ključnih grana u Trebinju i zahvalio Vladi Republike Srpske i preduzeću “Elektroprivreda Srpske” što im pruža podršku u tom domenu.

“Trebinje je grad koji je u posljednje vrijeme značajan u oblasti turizma, a ovo je još jedna prilika da se pokažemo kao grad koji u oblasti kongresnog turizma ima ogromne potencijale”, rekao je Ćurić.

U Trebinju je danas počeo samit “Energetska budućnost zapadnog Balkana”, čija će ključna tema biti energetska tranzicija – politika dugoročnih strukturalnih promjena u energetskim sistemima, a samit je otvorio predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Tokom dvodnevnog samita, koji organizuju “Elektroprivreda Republike Srpske”, grad Trebinje i preduzeće “Set”, biće održano devet panela koji će se, između ostalog, baviti tranzicijom energetskog sektora, perspektivama razvoja, stanjem tržišta, potencijalima obnovljivih izvora energije, finansiranjem projekata u energetici i pametnom energetikom.

Na panelima će učestvovati više od 70 stručnjaka iz svijeta energetike.

ТРЕБИЊЕ, 5. МАРТА /СРНА/ – Отворен самит “Енергетска будућност западног Балкана”.

SRNA


Povezane vijesti

Dodik i Petrović o sramnoj izjavi Ramiza Salkića (Video)

eTrebinje

Elektroprivreda RS planira milionsku dobit

eTrebinje

Vodi li Petrović Elektroprivredu Srpske u propast?

eTrebinje

VIŠKOVIĆ: Nema privatizacije Elektroprivrede

eTrebinje

Radnici ERS-a najavili generalni štrajk

eTrebinje

Dijela primanja za Fond solidarnosti odreklo se 91 odsto radnika

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više