eTrebinje
Republika Srpska

Proglašeno vanredno stanje!

Izvor:

Fotografija:

najnovija-vijest-etrebinje
Najnovina vijest eTrebinje

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Srpskoj usljed virusa korona.

Odluka je donesena na osnovu Amandmana 107 na član 70. stav 3. Ustava Republike Srpske, u kojem je propisano da Narodna skupština, u skladu sa Ustavom i zakonom,p roglašava vanredno stanje za Republiku ili dio Republike u slučaju ugrožavanja bezbjednosti, usljed elementarnih nepogoda /poplava, zemljotresa i požara/, prirodnih katastrofa, epidemija, povreda ljudskih prava i sloboda i normalnog funkcionisanja ustavnih organa Republike.


Iz Narodne skupštine je navedeno da je u članu 38. Zakona o Vladi Republike Srpske propisano da Narodna skupština na prijedlog Vlade proglašava vanredno stanje kada je na teritoriji Republike ili dijelu Republike ugrožena bezbjednost usljed elementarnih nepogoda /poplava, zemljotres, požar i drugog/, prirodnih katastrofa, epidemija, povreda ljudskih prava i sloboda i normalnog funkcionisanja ustavnih organa Republike, kao i da sama predlaže akte za preduzimanje mjera u takvim okolnostima.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Sjednici su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi Republike Srpske.

Na početku zasjedanja Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika odlučila da sjednica bude zatvorena za javnost.

SRNA


Povezane vijesti

Stanje u Podgorici zabrinjavajuće – moguće zatvaranje glavnog grada

eTrebinje

Inicijativa za pokretanje postupka o vanrednom stanju u RS nije osnovana

eTrebinje

Himna BiH leti iz Narodne skupštine?

eTrebinje

Skupština Srbije ukinula vanredno stanje

eTrebinje

Dodik: Uskoro ukidanje vanrednog stanja u Republici Srpskoj

eTrebinje

KAZNE DO 9.000 KM Evo šta piše u Uredbi predsjednice Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više