eTrebinje
Zanimljivosti

Kako nositi zaštitnu masku, a da vam se ne zamagle naočale? Pogledajte trik

Izvor:

Fotografija:


Ako nosite naočale, sigurno ste primijetili da se vrlo brzo zamagle nakon što preko usta i nosa stavite zaštitnu masku. Policijska uprava u Tokiju objavila je nekoliko savjeta kako izbjeći takvo magljenje naočala.

Dva su načina na koje taj problem možete izbjeći. Jedan je jednostavno preklopiti gornju četvrtinu maske prije nošenja, a drugi način, ukoliko ne želite žrtvovati veličinu maske, je taj da stavite maramicu na vrh maske, preko ‘mosta’ nosa.

Policija iz Tokija je objavila ove savjete još krajem decembra u sklopu programa za prevenciju alergija i prehlada.

U Aziji mnogi nose zaštitne maske preko lica tijekom cijele godine. Ne nose ih samo sada, kada vlada pandemija koronavirusa, već ih koriste i kao zaštitu od sezonskih preglada te u sezoni alergija.

Sve je objašnjeno na ovom videosnimku, u prvih 26 sekundi.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više