eTrebinje
Republika Srpska

MIĆIĆ ISKLJUČEN IZ SDS Šarović: Dovoljno smo jaki da se suprotstavimo SNSD

Izvor:

Fotografija:


Predsjedništvo SDS donijelo je odluku da raspusti Izvršni odbor Bijeljina i da Miću Mićića isključi iz stranke, saznaje Srpskainfo.

– Predsjedništvo SDS donijelo je jednoglasno odluku na sjednici u Istočnom Sarajevu – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović je, nakon tročasovne sjednice novinarima u Istočnom Sarajevu, rekao da Mićić neće biti kandidat SDS na predstojećim lokalnim izborima.

– Sporazum sa SNSD-om, koji je Predsjedništvo SDS odbilo kao neprihvatljiv za stranku, ne može preispitivati bilo koji niži organ i to pitanje je završeno i arhivirano. Taj sporazum ne postoji i neće na bilo koji način biti oživljen i predstavljen kao osnova za neko koaliranje između SDS i SNSD na predstojećim izborima – poručio je Šarović.

On kaže da je Mićić isključen jer nije poštovao odluku sa ranije sjednice stranačkog Predsjedništva da sporazum sa SNSD-om nije prihvatljiv za SDS, već je “postupao suprotno Statutu SDS”.

– Jasan stav je bio sa sjednice od 14. februara kojim smo tražili od svih lidera gradskih i opštinskih organizacija da ne potpisuju bilo kakvi koalicioni sporazumi dok rukovodstvo SDS ne obavi konsultacije i preuzme odgovornost za koalicione sporazume. Mimo znanja SDS, Mićić je dostavio sporazum Izvršnom komitetu SNSD, koji je o njemu raspravljao – rekao je Šarović.

Šarović je poručio da bilo ko, ukoliko smatra da su mu narušena prava i da današnju odluku treba preispitati, može da se žali Glavnom odboru SDS.

On je konstatovao da je cijeli ovaj negativni proces nanio štetu SDS-u i da bi dalje odugovlačenje narušavalo autoritet i kredibilitet organa SDS.

– Moramo zaustaviti ovaj negativan trend i krenuti sa snagama koji su iskreni SDS i prihvataju odluke organa i tijela ove stranke – istakao je Šarović.Tvrdi da će biti učinjeno sve da se konsoliduje SDS u Bijeljini.

– SDS će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, i to je proces koji će da slijedi u martu, aprilu i maju – rekao je Šarović i dodao da nijedna kandidatura nije ovjerena, pa ni Mićićeva, iako ga je podržao Gradski odbor SDS.

Šarović je napomenuo da je odluka o Mićićevom isključenju konačna, a da su za saniranje stanja u SDS u Bijeljaini imenovani koordinatori Rado Savić i Vukota Govedarica.

On kaže da će uz SDS iz Bijeljine ostati iskreni članovi ove stranke i da SDS treba da se bori da ga svrgne sa vlasti SNSD, a ne da se u njemu utopi.

– To je opaki napad na SDS od SNSD, u kome je naša organizacija i njen predsjednik trebalo da posluže da se uništi SDS. Projekti o kojima se govori samo su paravan za opaku politiku koja je kreirana od SNSD kako bi se urušila naša organizacija i kako bi se zagospodarilo SDS-om – smatra Šarović.

Ističe da je SDS dovoljno jak da se suprotstavi SNSD.

Sjednici Predsjedništva prisustvovalo je sedam od 10 članova Predsjedništva SDS, a među onima koji danas nisu došli bio je i Mićić.

Predsjedništvo SDS- odbacilo je 3. marta sporazum koji je prvi čovjek bijeljinskog SDS ranije potpisao s liderom SNSD Miloradom Dodikom, a prema kojem će Mićić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije, koju podržava i SNSD.

Srpskainfo.com


Povezane vijesti

SDS Ćuriću: Ne sporimo da je prethodna vlast donijela regulacioni plan, ali ne vidimo razlog što ga niste izmijenili

eTrebinje

SNSD vlast ostavila preko 20 miliona KM duga Bileći

eTrebinje

Nova vlast – stari problemi u opštini Gacko (VIDEO)

eTrebinje

Šarović ponovo u Trebinju

eTrebinje

Uzavrelo u SDS-u: Vrhom stranke nezadovoljni i tvrdi opozicionari i oni bliski vlastima

eTrebinje

Posljednji pozdrav: Komemoracija i sahrana Miće Mićića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više